avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la firma de telefonie - consecinte
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la firma de telefonie - consecinte

buna seara.as vrea sa va intreb un caz care un stiu exact cum sa explic un prieten a avut abonament acum vreo 5 ani la cosmote cand sia facut abonamentul a vorbit sau nu stiu exact cea facut dar ia inchis abonamentul si el nu a platit factura el a plecat din tara si i sa spus ca pe parcurs ia venit facturi in jur de 30 milioane de platit iar azi a aflat ca la cautat si politia cu mandat acasa si pe data de 21 iulie are proces ce poate patit
Cel mai recent răspuns: CountPorcula1987 , utilizator 13:17, 17 Iulie 2014
Ar trebui sa se apere la proces, sa mandateze pe cineva sa il reprezinte.
Altfel, poate pierde procesul si va avea de platiti si cheltuieli de judecata si executare, daca nu are venituri in tara, i se pot vinde bunurile daca sunt.
daca acum 7 ani a avut cu suspendare acum poate face puscarie pt neplata
Nu se face puscarie pentru neplata datorie telefon (sau orice datorie catre vre-o firma, persoana fizica, banca). De 5 ani cel mai probabil datoria s-a prescris. Daca s-a dat sentinta dupa 3 ani de la scadenta ultimei facturi venite atunci e o eroare a instantei, prietenul dvs. sa faca recurs si sa invoce prescrierea. Daca sentinta s-a dat inainte atunci prietenul dvs. poate fi executat silit doar cu executor judecatoresc (care da de obicei vine cu jandarmi/politie pentru siguranta). Aveti grija chiar zilele trecute citeam pe alt site despre o fata care la fel avea ceva datorii prescrise (tot la o firma de telefonie) iar de la firma de recuperari creante (nu am voie sa dau nume o sa pun doar initialele TF) recuperatorul firmei a venit cu un agent de politie (imbracat in uniforma dar care a venit doar pentru intimidare prin simpla sa prezenta). Recuperatorul a vorbit frumos dar pe un ton agresiv, politistul mai mult a tacut (doar prin prezenta lui nu poti sa spui ca a facut ceva la o adica sunt sigur ca se scotea cu ceva de genul "Am gatat serviciul m-am intalnit cu "Gigi" (recuperatorul) m-a dus acasa cu masina si in drum s-a oprit sa vorbeasca cu fata despre nu stiu ce".) Sa nu fie si in cazul dvs. (prietenuli dvs ceva de genul),.... am mai citit si in trecut despre situatii asemanatoare. Daca mai vine sa ii ceara toate actele, ordinul de executare silita, ordinul prin care politistii sunt acolo (daca are ordin de executare silita ajunge), daca nu are sa le ceara sa se legitimeze. Daca nu au actele necesare sa faca impotriva politistilor respectivi plangere pentru abuz in serviciu (sa ii inregistreze/filmeze daca poate). Ati spus ca l-a cautat cu mandat,... Mandat pentru ce? De arestare in nici un caz nu e, de perchezitie nici atat,... Poate doar ordin de executare silita dar daca nu are nimic pe numele lui nu au ce sa execute (daca casa e pe numele altcuiva nu au voie nici macar sa intre). Daca va referiti la citatie pentru proces asta e posibil dar la fel,.... cereti toate actele si nu va lasati intimidati.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
CountPorcula1987, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract telefonie mobila- neplata ContSters209667 ContSters209667 As vrea sa adresez si eu o intrebare...care probabil a mai fost adresata de multe ori pe aici:D!un prieten de-al meu a avut abonament la o companie de ... (vezi toată discuția)
Neplata facturii de telefonie orange pe toata durata contractului notafraiddd notafraiddd Buna seara as avea o intrebare. Recent niste prieteni au \"scos\" cateva telefoane de la Orange, prin \"scos\" ma refer ca si-au facut un abonament in urma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am un abonament la vodafone. pe care nu l-am mai plătit.. ... Marian244 Marian244 Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare ... (vezi toată discuția)