Pai din moment ce noi am cerut despagubiri catre ELECTRICA si am CASTIGAT, ei sau gandit ca ar fi bine sa ne anuleze titlul de propietate si implicit contractul de vanzare cumparare ca in felul acesta sa nu mai plateasca despagubirile din procesul castigat. Electrica zic ca are un interes totusi ca sta cu stalpul si cablurile pe terenul meu si ar trebuie sa ne plateasca cheltuieli pentru lipsa de folositna a terenului.
MOTIVAREA ACTIUNII este ca sa eliberat titlul pe un teren pe care deja erau UTILITATI ELECTRICE .
Este o ineptie imensa motivarea aceasta. Lol! De parca faptul ca existau acolo utilitati electrice ar echivala cu scoaterea din circuitul civil al acelui teren. O astfel de cerere le va fi respinsa din scaun, nu aveti de ce sa va faceti griji. Probabil un sef de la electrica s-a enervat ca trebuie sa plateasca si au cerut celor de la juridic sa face ceva. Si au inventat o astfel de actiune fara nicio sansa de reusita. Succes!
Doar o parere … In conformitate cu art.2 din Legea 18/1991 terenurile folosite pentru transportul energiei electrice sunt considerate cu destinatie speciala. Conform art 102 “(2) Aprobarea ocuparii terenurilor in astfel de cazuri se da de catre oficiul de cadastru agricol si organizare a teritoriului agricol, judetean sau al municipiului Bucuresti, dupa caz, indiferent de marimea suprafetei necesare, pe baza acordului detinatorilor si cu plata despagubirilor convenite.
(10) Dreptul de uz si de servitute asupra terenurilor proprietate privata, restrangerea sau incetarea unor activitati prevazute la alin. (2) se stabileste si se exercita cu respectarea principiului echitatii, a dreptului de proprietate si a minimei afectari a acestuia.”
Legea 13/2007 a energiei electrice prevede la art.16 “(3) Drepturile de uz si de servitute au ca obiect utilitatea publica, au caracter legal, iar continutul acestora este prevazut la art. 19 si se exercita pe toata durata existentei capacitatii energetice sau, temporar, cu ocazia retehnologizarii unei capacitati in functiune, reparatiei, reviziei, lucrarilor de interventie in caz de avarie.
(5) Exercitarea drepturilor de uz si de servitute asupra proprietatilor private afectate de capacitatile energetice, care se vor realiza dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, se face in conformitate cu regulile procedurale privind conditiile si termenii referitori la durata, continutul si limitele de exercitare a acestor drepturi, prevazute intr-o conventie-cadru, precum si pentru determinarea cuantumului indemnizatiilor si a despagubirilor si a modului de plata a acestora, care se aproba, impreuna cu conventia-cadru, prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministerului de resort, in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
(6) Proprietarii terenurilor afectate de exercitarea drepturilor de uz si de servitute de catre titularii de licente si autorizatii pot solicita incheierea de conventii, conform prevederilor alin. (5).
(10) Dreptul de uz si de servitute asupra terenurilor proprietate privata, restrangerea sau incetarea unor activitati prevazute la alin. (2) se stabileste si se exercita cu respectarea principiului echitatii, a dreptului de proprietate si a minimei afectari a acestuia.