avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... enel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

enel

ce sanse am sa obtin o chirie deoarece un stalp de inalta tensiune este pe proprietatea mea?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 15:45, 15 Mai 2011
LEGE Nr. 13 din 9 ianuarie 2007
Legea energiei electrice

(5) Exercitarea drepturilor de uz şi de servitute asupra proprietăţilor private afectate de capacităţile energetice, care se vor realiza după intrarea în vigoare a prezentei legi, se face în conformitate cu regulile procedurale privind condiţiile şi termenii referitori la durata, conţinutul şi limitele de exercitare a acestor drepturi, prevăzute într-o convenţie-cadru, precum şi pentru determinarea cuantumului indemnizaţiilor şi a despăgubirilor şi a modului de plată a acestora, care se apro-bă, împreună cu convenţia-cadru, prin hotărâre a Guvernului, la propunerea mi-nisterului de resort, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
(6) Proprietarii terenurilor afectate de exercitarea drepturilor de uz şi de servitute de către titularii de licenţe şi autorizaţii pot solicita încheierea de convenţii, conform prevederilor alin. (5).

(10) Dreptul de uz şi de servitute asupra terenurilor proprietate privată, restrân-gerea sau încetarea unor activităţi prevăzute la alin. (2) se stabileşte şi se exercită cu respectarea principiului echităţii, a dreptului de proprietate şi a minimei afectări a acestuia.

Din ceea ce scrie mai sus cred ca da.
Adresati ANRE o solicitare pentru o informare mai ampla si la obiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare nulitate absoluta asupra unui teren Razvan Popescu Razvan Popescu Buna ziua, o pers X a obtinut un teren in baza Lg 18, pe vechiul amplasament doar ca pe acel teren se afla un stalp de la electrica. Cablurile stalpuli ... (vezi toată discuția)
Linie de inalta tensiune pe proprietate privata manole silviu manole silviu Buna seara, Am o intrebare referitor la traversarea unei proprietati private a unei linii de inalta tensiune (mai exact 60.000 volti): pot cere mi se ... (vezi toată discuția)
Stalpi de electricitate pe teren proprietate privata ole ole Buna ziua, Inca nu am gasit un raspuns la problema mea si de aceea sper sa ma ajute cineva... Am un teren care este travesrsat de stalpii de inalta tensiune ... (vezi toată discuția)