avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONSTATARE NULITATE ABSOLUTA asupra unui TEREN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONSTATARE NULITATE ABSOLUTA asupra unui TEREN

Buna ziua,

o pers X a obtinut un teren in baza Lg 18, pe vechiul amplasament doar ca pe acel teren se afla un stalp de la electrica. Cablurile stalpuli traverseaza tot terenul neputand sa faci nimic pe acel teren sa construiesti sau altceva deoarce trebuie sa iti iei masuri de precautie nu stiu cati metri de la cablurile de electricitate, practic nu ai cum sa folosesti terenul.
Acum persoana X a vandut terenul catre Y cu contract de vanzare cumparare perfectat de un cabinet notarial, totul legal.
Y observand aceasta problema "lipsa de folosinta a terenului respectiv" cheama in judecata pe ELECTRICA solicitand instatntei sa dispuna plata de despagubiri ( DOSAR nr. 21236/3/2008 Tribunalul Bucuresti sectia VI comerciala). In decursul judecatii care a durat ceva pn la urma Instanta ADMITE actiunea lui Y si obliga pe ELECTIRCA la plata cheltuielilor constand in contravaloarea lipsei de folosinta a terenului.

Bun, ELECTRICA deschide actiune la Judecatorie pentru anularea TITLULUI DE PROPIETATE a lui X si incearca sa constate nulitatea absoluta a terenului lui X si apoi normal ca si a CONTRACTULUI de V-C incheiat intre X si Y.

CE CREDETI ca as putea sa fac, as dori niste sfaturi,
VA multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 17:51, 15 Mai 2009
Brom a scris:

Este o ineptie imensa motivarea aceasta. Lol! De parca faptul ca existau acolo utilitati electrice ar echivala cu scoaterea din circuitul civil al acelui teren. O astfel de cerere le va fi respinsa din scaun, nu aveti de ce sa va faceti griji. Probabil un sef de la electrica s-a enervat ca trebuie sa plateasca si au cerut celor de la juridic sa face ceva. Si au inventat o astfel de actiune fara nicio sansa de reusita. Succes!

Daca acolo exixtau utilitati electrice la 01 01 1990 terenul ocupat efectiv de stalpi nu putea fi legal reintrodus in circuitul civil fiind cu destinatie speciala iar pentru servitute trebuia incheiat acord. Titlul este anulabil in parte pentru terenul ocupat efectiv de stalp urmand ca fostului proprietar sa i se reconstituie drept de proprietate sub forma de despagubiri.Daca in schimb edificarea retelei s-a facut dupa 01 01 1990 situatia se schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enel petrebogoevici petrebogoevici ce sanse am sa obtin o chirie deoarece un stalp de inalta tensiune este pe proprietatea mea?va multumesc (vezi toată discuția)
Cabluri de tensiune de la electrica trec prin proprietate. GermanAlex GermanAlex Am o proprietate de cateva hectare prin care trec cabluri de tensiune pe stalpi de la Electrica. Din cauza aceasta am probleme cu vanzarea anumitor loturi, iar ... (vezi toată discuția)
Pe terenul meu exista un stalp de electricitate, nu obtin niciun beneficiu? peugen peugen Sunt proprietarul unui teren pe care se gaseste un stalp de electricitate. Nu as putea obtine o reducere la tariful bransamentui sau sa plateasca ENEL-ul o ... (vezi toată discuția)