avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu medical pentru mama
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu medical pentru mama

Cate zile de concediu medical trebuie sa prevada un contract de munca in cazul in care angajatul este mama si va avea nevoie de zile in acest sens pentru a sta a sta acasa cu copilul care necesita ingrijiri medicale?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 15 Mai 2023
C.i.m. nu poate prevedea asa ceva.

OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, prevede intr-un capitol distinct dispozitii legale in legatura cu concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Beneficiaza de indemnizatia pentru ingrijirea copilului bolnav, optional, unul dintre parinti, daca solicitantul indeplineste conditiile de stagiu de cotizare. Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor pentru ingrijirea copilului bolnav este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

Medicul de familie are dreptul de a acorda concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 14 zile calendaristice, in una sau mai multe etape, pentru aceeasi afectiune. Medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital are dreptul de a acorda concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav, cu durata de cel mult 30 de zile calendaristice.
Detalii : [ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 13 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cum pot obține concediu medical, pentru un copil în varsă de 8 ani, care a fost operat pe creier și necesita mai multe internări. Menționez ca am terminat tot concediul de odihna. Pana iese certificatul de handicap nu pot beneficia de nici un co cediu
Concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav: În ce condiții poate fi depășită limita de 45 de zile pe an?
www.avocatnet.ro/articol_590...
Cei din spital au spus ca nu îmi pot elibera cm, deoarece copilul are 8 ani cu toate ca am stat internata 3 săptămâni pt operatie la cap. Murim cu legea în mana
Sesizati Colegiul medicilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pompiliairina pompiliairina cate zile de concediu medical pentru ingrijirea unui copil de 3 ani ai voi sa ai? (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)