avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imputernicire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imputernicire

Pentru a reprezenta societatea la judecatorie ,ca angajat al societatii, este suficienta o imputernicire data de administratorul societatii sau este nevoie de o imputernicire legalizata?
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 11:24, 15 Mai 2009
Este suficienta o imputernicire sub semnatura privata, dar daca nu sunteti consilier juridic si nu aveti nici macar studii juridice, nu veti putea pune concluzii orale la terminarea procesului, astfel ca este bine sa aveti pregatite concluzii scrise ( un fel de sinteza a sustinerilor dvs. in cadrul procesului, in care sa punctati cele mai importante argumente pe care le-ati invocat in favoarea dvs.), si sa le depuneti la ultimul termen de judecata ( cand judecatorul cauzei va da cuvantul partilor pe fondul cauzei).
In ce calitate sa o reprezentati? De consilier juridic? Este suficienta o delegatie data de catre administratorul societatii. O delegatie si nu o imputernicire.
in ce calitate vrei sa reprezinti societatea?
in principiu, da, este suficienta imputernicirea data de administratorul societatii, dar daca nu ai studii juridice(consilier juridic), nu vei putea sa depui concluzii pe fondul cauzei
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
Alina Tabara, Consilier juridic
In conformitate cu dispozitiile art. 67 Cod. Proc. Civ. partile pot sa-si exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.
Mandatul de reprezentare poate fi dat si unui angajat ( fara calitate de consilier juridic) sub forma unui inscris sub semnatura legalizata.
In caz contrar, in fata instantei de judecata, se va putea invoca din oficiu sau de catre partea adversa, exceptia lipsei calitatii de reprezentant, asa incat se va pune in discutie calitatea dvs. de a reprezenta societatea.

Daca nu aveti calitatea de avocat sau consilier juridic, astfel cum prevad dispozitiile art. 68 alin.(4) Cod.Proc. Civ, nu veti putea pune concluzii orale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut Janoskarobi Janoskarobi Am primit o comunicare adresă mi a fost luat permisul de conducere și judecătoria mia transmis întâmpinare formulată de ipj covasna ce an de facut cineva ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta corina_claudia corina_claudia Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire in ceea ce priveste reprezentarea in instanta. Am fost intr-un proces in care judecatoarea mi-a spus k nu am calitate ... (vezi toată discuția)