avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de ingrijire a copilului si contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de ingrijire a copilului si contract


Buna ziua,

Am si eu o nelamurire .

Se poate ca in timpul concedului de crestere a copilulului sa pot avea si un contract de prestari servicii.

Prin acest contract de prestari servicii prevazandu-se ca activitatea mea se desfasoara doar din timp in timp si fara un orar obligatoriu,doar cand este nevoie de mine.

Se pot avea ambele in acelasi timp si sa primesc atat indemnizatia cat si venitul aferent contractului de prestari servicii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:12, 13 Mai 2009
(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005
privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Modificare indemnizatie crestere copil BUNICA2009 BUNICA2009 BUNA ZIUA, am o intrebare,este adevarat ca s-a modificat cuantumul indemnizatiei de crestere copil? am auzit ca daca indemnizatia reprezinta mai putin decat ... (vezi toată discuția)