avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluarea dreptului de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluarea dreptului de folosinta

Coproprietarii au folosit abuziv ( fapt dovedit) cuta mea de teren ijntravilan - 4000mp- .Doresc sa cer despagubiri . Credeti ca valoarea de 0,009 lei / mp / zi este exagerata ? Pe trei ani...Iar la casa 40 mp (partea mea cu aproximatie ) - 15 lei / zi ? Casa nu are incalzire centrala si nici canalizare . Asta pina la a evalua expertul va trebui sa platsc taxa de timbru
Cel mai recent răspuns: folosinta , utilizator 17:55, 16 Iulie 2014
E bine sa va ganditi in felul urmator, pentru a convinge instanta ca persoanele care au folosit casa si terenul va datoreaza despagubiri.

de exemplu:
- pentru casa: despagubirile sa fie raportate la plata unei chirii lunare potrivit pietei locale;
-pentru teren, banuiesc ca trebuie sa vie vorba de terenul de pe langa casa si gradina. Aici, va trebui sa va raportati la o anume recolta pe care dvs, daca ati fi fost in posesia terenului, ati fi obtinut-o: o gradina de legume, zarzavat, o livada, flori pentru comercializare, etc.sau, si aici, daca configuratia de pe teren ar fi permis asta, ati fi inchiriat si terenul odata cu partea de casa care vi se cuvine. Nu ar fi rau daca ati avea chiar si un contract in acest sens.

Despagubirile, atunci cand sunt cerute, trebuie si dovedite si exemplul dvs. cu sume la care adaugati si penalizari de intarziere nu va sunt aplicabile, intrucat nu sunteti reprezentantul nici unei institutii publice si trebuie sa recuperati taxe si impozite neplatite de contribuabili, nu aveti nici un contract comercial ferm la care au fost inserate dobanzi, etc.

In instanta, e bine sa prezentati exact ce ati fi facut dvs. cu acele imobile daca ar fi fost in posesia dvs. la timp si cat ati pierdut datorita nefolosintei lor. Si acest gand ar fi trebuit sa il aveti inainte de a demara o actiune in instanta.
da multam . exact asa am sa si fac asa m-am gindit si eu . multumesc
evident, unele instante merg pe contravaloare lipsa folosinta destinatia economica ori ba a imobilului iar altele merg pe valoarea contabila/valoarea de casare
Aici este vorba de o proprietate privata . Casa de locuit 2/3 si teren intravilan 4000 mp - cota mea stabilita de expert la expertija judiciara la iesirea din indiviziune .
cum s-a nascut indiviziunea?

pt ca daca-i generata de mostenire va trebui sa faceti dovada opozitiei la folosinta a celorlati mostenitori

altfel legea prezuma ca mostenitorii stapanesc unuii pentru altii...ba chiar cei care stapanesc au dreptul la cheltuielile facute ..in propotie cu cota parte

cum e treaba aici?

Alte discuții în legătură

Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)
Buna seara , suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp ... olllly87 olllly87 Buna seara , Suntem doua surori si detinem un teren de 4000 mp si o casa ce se afla pe acest teren compusa din 3 camere si o sala. Nu suntem partajate ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu teren in neregula spiridus spiridus Buna seara, Am cumparat o casa acum 8 ani, casa este de 378 mp, terenul - gradina aproximativ 15 arii, am descoperit la notar ca defapt terenul care este ... (vezi toată discuția)