avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie politie...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie politie...

Am fost prins de radarul mobil,cu viteza de 78km/h,urcand un pod si fiind surprins de masina politiei care cobora.Am specificat politistului ca am sa contest procesul verbal nesemnandu-l.Am sanse de castig???
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:07, 14 Iulie 2014
Buna ziua,
Da, dar va trebui sa aveti dovezi foarte solide si, eventual, martori.
Va trebui sa dovediri ca inregistrarea radar a fost facuta in conditii diferite de cele care sunt impuse de serviciul de metrologie sau altele asemenea.
mulumesc frumos.....
daca ati fost in afara localitatii , aveti sanse de castig.
daca ati fost singur autovehicul surprin in imagine , nu aveti sanse deloc .
Procesul verbal de contraventie poate fi contestat in termen de 15 zile de la data comunicarii la Judecatoria in raza careia a fost constatata contraventia. Va puteti intemeia contestatia pe Ordinul privind modificarea si completarea Normei de metrologie legala NML 021/05, aprobata prin Ordinul directorului general al Biroului Roman de Metrologie Legala nr. 301/2005, publicat in M.Of. nr. 546/2009 si pe Legea nr. 2/2001, insa trebuie redactat temeinic, iar din moment ce legea ca acorda posibilitatea contestarii acestuia sigura ca exista si sansa sa castigati. O data cu introducerea contestatiei masurile dispuse prin procesul verbal vor fi suspendata pana la solutionarea cauzei.
aha....deci e clar {am fost singur} dar multumesc frumos pentru timpul acordat

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal soringr soringr Buna ziua, Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator: In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti, \" A ... (vezi toată discuția)
Depasirea vitezei cu 51 km/h peste limita legala mihaighenadi mihaighenadi Venind din directia buzau - ramnicul sarat,inainte de localitatea oreavu pe E85(limita 100 km /h) circulam in spatele unui vehicul care mergea tare,am fost ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)