avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie radar

Salut, am fost surprins de aparatul radar in localitate cu 109km/h, am ramas fara carnet pe loc, am depus contestatie si l-am recuperat. Am avut prima infatisare in data de 11.03.2010, dar am trimis o cerere de amanare si am primit un nou termen pe data de 15.04.2010.
Pe procesul verbal am contestat viteza, iar in contestatie am precizat ca nu mi s-a prezentat proba video.
Sa va explic cum s-a intamplat, se poate sa am sanse sau se poate sa nu am sanse, m-a surprins aparatul radar in loc. Ucea de Jos ( mergeam de la Sibiu la Brasov ) unde era restrictie de 50km/h, si am fost oprit de un alt agent de circulatie in afara localitatii pe drum national i s-a comunicat viteza si bineinteles mi-a facut procesul verbal .
Procesul verbal este completat bine, lizibil si fara spatii goale.
Intrebarea mea este daca procedura a fost respectata si daca am sanse de castig in instanta, sa nu ma coste " ata mai mult decat fata " ?

Merci

Ionut
Cel mai recent răspuns: cj10srs , utilizator 07:49, 18 Martie 2010
Procedura a fost respectata
Nu aveti sanse de pronuntare hotarare favorabila
sansele dv. de cistig in situatia prezentata sint nule.
Constatarea contraventiei s-a desfasurat in cea mai perfecta legalitate,fapt confirmat si de dvs,ca de altfel si cuantumul vitezei cu care circulati,situatie care nu va ofera sanse sa castigati o eventuala contestatie impotriva procesului verbal de contraventie
multumesc de raspunsuri, din ce ati mi-ati scris sa inteleg ca nu se mai aplica procedura prin care agentul care te prinde cu aparatul radar trebuie sa fie si cel care iti incheie procesul verbal, si ca daca se comunica viteza prin statie la fel este atacabila situatia ?
va rog daca se poate sa-mi trimiteti si mie legile prin care nu se mai aplica sau nu se aplica aceste proceduri.

Merci

ionut
Faptele de care va plangeti dvs, daca dovediti ca politistii au incalcat procedura, contestati-le in instanta. Legea care reglementeaza procedura de intocmire a proceselor verbale este Ordonanta de Guvern nr.2 din 2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri C.Geta C.Geta buna seara.as avea nevoie de ajutorul dv. 1.am fost depistat cu aparatul radar cu 160km/h pe drum european.am contestat pv.politia a depus la dosar foto in ... (vezi toată discuția)
Contestație pv, radar în localitate, eu în afara acesteia ionut_au ionut_au Bună ziua, Am fost surprins înainte de intrarea într-o localitate din județul Mureș, de către un aparat radar care se deplasa spre ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)