avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul CAS si Somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul CAS si Somaj

Am un consiliu de conducere car este platit pe sedinta. Din drepturile cuvenite pe sedinta i-am retinut la sursa CASS-sanatate si impozit. Puteti sa imi spuneti daca eram obligat sa-i retin, virez si platesc si celelalte contributii (CAS, somaj) ale membrului consiliului si (CAS, somaj, FNUASS, fd.creante. si fd.accidente) ale angajatorului?
Membrii consiliului de conducere sunt numiti printr-un ordin al ministrului in subordinea caruia functioneaza unitatea mea. Ei se gasesc in relatii de munca sau de serviciu cu alte unitati unde au functia de baza.
Va rog si baza legala daca se poate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lia2 , utilizator 09:15, 15 Mai 2009
Pentru indemnizatiile membrilor CA sau AGA se retine la sursa CAS, CASS si Impozit iar angajatorul CAS si CASS.
Persoana sau persoanele respective trebuiesc prinse in declaratiile pensii si sanatate.
Sa inteleg ca nu se datoreaza contributia pentru somaj?
Va rog sa-mi spuneti si baza legala, atat pt. CAS cat si pt somaj?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contributii suportate de angajator narcisa07 narcisa07 Va rog lamutiti-ma: Caz concret: doi salariati in concediu medical toata luna februarie, in continuare. Deci sunt platiti de FNUASS. Dar cum? Pt. ca eu ca ... (vezi toată discuția)
Contributii pensionar salariat lauracereantu lauracereantu ce contributii NU trebuie sa mai vireze la bugetul de stat angajatorul pentru salariatul pensionar? (vezi toată discuția)
Evidenta contabila car mery52 mery52 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pt un CAR. Trebuie sa fac evidenta contabila la un CAR nou infiintat, stiu ca membrii vor depune ... (vezi toată discuția)