avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita asigurare (despagubire)
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita asigurare (despagubire)

Buna Ziua,

ma poate ajuta cineva cu un raspuns, legat de continutul unei polite de asigurare. Pot fi despagubita, de catre asigurator, daca in urma furtunii din 11 iulie am fost surprinsa in incinta unui camping din statiunea jupiter, iar un copac s-a rupt si mi-a avariat masina in proportie de 75%? Polita de asigurare are bifate doar sectiunea A (cladiri si alte constructii si/sau continut) si sectiunea E (raspundere civila legala).
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:33, 14 Iulie 2014
daca este polita asigurare facultativa (ca nu este obligatorie) de tip casco , aveti dreptul de a cere despagubiri pentru astfel de incidente . oricum calamitatile sunt incluse in polita. cel mai sigur veti primii dauna totala .
multumesc frumos pentru raspunsul promt.
Nu ati spus ce fel de polita si nici cui apartine ca asigurat.Presupun (din prea scurta relatare) ca este vorba despre o polita de asigurare imobil (cladire +continut) avand si clauza pentru raspundere civila a asiguratului.Tot presupunere este si faptul ca asiguratul este proprietarul campingului.In aceasta situatie, responsabilitatea prejudiciului este in sarcina proprietarului campingului si ar trebui sa puteti primi despagubirea.Bineinteles in varianta in care acel pom se afla pe proprietatea asigurata.
Daca era vorba despre o polita CASCO auto, evenimentul ar fi avut acoperire.
nu va contrazic , ceea ce ati relatat mai sus este perfect legal , dar , nu cunosc asiguratori care sa asigure copaci care din cauza calamitatilor naturale pot sa provoace pagube. stiu doar ca asiguratorii se feresc de asfel de riscuri , si cum la noi in Romania "s-au cam pus vijeliile" , nu stiu daca chiar toti administratorii de camping-uri si-au asigurat si copacii...sau ma rog , daunele provocate de copaci .

daca prin absurd administratorul camping-ului are o astfel de asigurare care sa intruneasca toate clauzele aferente furtubilor , copacilor ...etc...etc... puteti cere plata daunelor de la asiguratorul administratorului de camping.

daca nu are asa ceva , doar in instanta se poate rezolva ceva .
daca masina este luata prin credit sau leasing....are casco de la sine.
@separatistul
Va rog sa nu tratati subiectul in mod separatist/personal.
Nu se asigura copacii dar se asigura riscul de a produce dauna tertilor, prin bunurile din proprietate (ruina edificiului, cadere de corpuri -inclusiv crengi si copaci neingrijiti si rupti de vijelie, incendiere prin neglijenta, etc.) - intr-un cuvant "raspundere civila legala" exact ce a specificat user-ul la sectiunea E, risc ce nu poate fi cuprins intr-o polita CASCO auto.
In plus, exista si asigurari de raspundere civila profesionala, destinate entitatrilor din turism, in care se cuprind daune produse clientilor prin prestarea serviciilor (cazare, campare, parcare, alimentatie publica. etc.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri calamitati colceriumari-bv colceriumari-bv Dupa vijelia din 30-31.01. acoperisul de pe o anexa proprietate personala, a zburat la vecinul pe acoperis, i-a spart cateva tigle si a zgariat parbrizul ... (vezi toată discuția)
Furt din autoturism nicoletavlaicu nicoletavlaicu Va rog sa imi spuneti daca am asigurare rca ,daca in aceasta asigurare intra si furtul din autoturism al bunurilor din interior.va multumesc,. (vezi toată discuția)
Procedura despagubire victima accident rutier croivali croivali pe data de 08 08 2014 ora 16.10 ma intorceam de la serviciu impreuna cu 3 colegi unul sofer ..pe drum a avut loc un accident foarte grav soferul a pierdut ... (vezi toată discuția)