Dupa vijelia din 30-31.01. acoperisul de pe o anexa proprietate personala, a zburat la vecinul pe acoperis, i-a spart cateva tigle si a zgariat parbrizul masinii. Acoperisul, in excesul de zel care m-a cuprins la vederea nenorocirii l-am inlocuit-reparat, cu parbrizul nu mai stiu ce sa fac. Va rog sa imi spuneti ce obligatii am in acest 'incident",sau ce obligatii avea vecinul (are garaj dar a parcat masina langa gard).Mentionez, ca nu am asigurare pe anexa, nu stiu daca m-ar ajuta cu ceva. Vecinul, nu are CASCO, are doar RCA. #-o
Va multumesc
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Ma gandeam ca pagubele produse de calamitati, cazul relatat, a fost vant, nu a fost zapada, sloi de gheata care ar fi trebuit sa-i indepartez, vantul nu am cum sa-l opresc, acoperisul a fost renovat anul trecut, nu era vechi.
Poate imi dati un raspuns nepartinitor, si eu sunt "sofer" dar sunt si proprietarul acoperisului luat de vant sau dati-mi un sfat pentru viitor, referitor la asigurari...
Deja ati primit raspunsul. Proprietarul constructiei, este raspunzator pentru daunele provocate prin "ruina edificiului", adica avarii/vatamari provocate de lucruri provenite din proprietatea sa (acoperis, turturi, tencuiala, grinzi, caramizi, ghiveci de flori, extindere incendiere, etc)
Ca precizare, faptul ca desi a fost reparat recent, totusi a putut fi desprins de vant, dovedeste ca acoperisul nu a fost suficient consolidat.
Pentru a evita evenimente viitoare de acelasi gen, puteti sa asigurati proprietatea si anexele, printr-o polita facultativa de bunuri, la care sa adaugati si raspunderea civila privind evenimente de genul "ruina edificiului)