avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurari nu-mi plateste dauna provocata de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurari nu-mi plateste dauna provocata de tornada

buna ziua. vreau sa va spun ca in noaptea de 10-11 iulie 2014 a avut loc o perturbatie atmosferica, adica o tornada si mi-a desprins capacul casei, deplasandu-l aproximati15, metri, pur si simplu mi l-a luat pe sus si l-a rasturnat in fata casei. Am asigurare facuta , asigurare totala de peste 1.000 de lei, asigurare ce o fac an de an de peste 7 ani la aceeasi firma. Acum pentru ca am avut necazul acesta, am chemat firma de asigurari , sa-mi evalueze paguba, dar in acelasi timp, m-a pus sa cer si de la centrul de masurare a vantului , aceasta institutie mi-a dat viteza vantului de 53km/ora. fapt ce rezulta ca viteza vantului a fost mica. Mentionez ca viteza vantului mi-au dat-o cei din Targoviste si eu stau la 30 de km de oras. Ce pot sa mai fac ? decat sa dau firma in judecata, dar ce sa fac cu aceasta viteza a vantului asa de mica, cand de fapt in acea noapte cand mi-a luat capacul am crezut ca se darama casa pe mine, a fost si cel de la asigurari , a masurat , a constatat, l-am asteptat vre-o 3 zile ca sa constate, si afara ploua , dauna crestea....Pur si simplu am reparat casa din banii mei , deoarece nu puteam sa stau cu casa vraiste , peste 15.000 de lei am cheltuit. si cei de la daune au spus ca nu pot platii doarece a fost viteza vantului mica... ce ma invatati sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 19:43, 28 Octombrie 2014
O expertiza tehnica care sa dovedeasca ca viteza vantului a putut provoca dauna.

Informati asiguratorul ca renuntati la despagubire daca va prezinta un punct din contractul de asigurare unde scrie ca daunele se platesc de la o anumita viteza a vantuilui.

Din pacate singura cale de rezolvare este instanta de judecata. In cadrul procesului solicitati ca asiguratorul sa isi achite obligatiile din contractul de asigurare si sa plateasca cheltuielile de judecata, expertizele, etc.

Aduceti in aparare martori (vecini) si fotografii, daca ati mai avut timp sa va ganditi la asa ceva.
F. bine v-a indrumat anterior cyan , in plus , ma gandesc daca puteti sa gasiti pe net ceva cod galben sau comentarii referitoare la perturbatia atmosferica neobisnuita din acea zi .
Devine interesant de aflat , in ce conditii , in care iti zboara acoperisul casei la cca 15 m , ar plati firma de asigurari..
dar , poate cineva se gandeste si la starea acoperisului , un deviz sau o receptie de buna executie a lucrarii exista , care sa ateste ca acel acoperis este in regula ? daca da , ar fi si mai ok , sau ...poate mai exista si o garantie de buna executie a acoperisului....si atunci ar fi cazul sa luati la intrebari constructorul , nu asiguratorul .....bineinteles aia cu viteza vantului este vrajeala , dar , daca asemea calamitati (tornade...etc, etc) nu sunt trecute in clauzele de despagubire , s-ar putea sa nu prea faceti nimic nici in instanta .
totusi aveti deptul sa incercati , nimeni nu va opreste .
Nu cred ca ajuta sa luati la intrebari constructorul. Sa nu uitam ca au trecut minim 7 ani de la receptia lucrarii iar locatarul a simtit ca se darama casa pe el.

Eu as merge pe varianta cu asiguratorul. Vedeti exact de unde au scos chestiunea cu viteza vantului, de ce vi s-a solicitat dvs sa spuneti viteza vantului era vreo obligatie in acest sens? solicitati celor centrul de masurare a vantului cum s-a ajuns la concluzia ca viteza a fost in acel punct de 53 km/h (unde au punctele in care au masurat viteza? si daca s-a ajuns la aceasta valoare prin aproximare, interpolare etc).

Cel mai important verificati documentele pe care le-ati semnat daca exsta prevederi referitoare la viteza vantului ... daca nu exista continuati demersurile.
Institutia Primaria , a format o comisie pentru Situatie de urgenta, unde a constatat dauna , nu numai a mea ci si alte trei acoperisuri,si doi arbori. Primaria a primit instiintare de cod galben. Am luat si de la primarie o adeverinta din care rezulta ca la nivelul UAT, s-a format o comisie pentru situatii de urgenta si a constatat dauna, nu numai a mea , ci la inca trei acoperisuri si doi arbori smulsi din radacina
Ultima modificare: Miercuri, 1 Octombrie 2014
baza, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna refuzata de asiguratorul locuintei (furtuna) dragosverban dragosverban Buna ziua ! Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba). In noapte de ... (vezi toată discuția)
Despagubire contract vinzare cumparare susi_dan susi_dan buna ziua.,am cumparat o casa acum 3 ani ,iar ,acum am constatat ca avea vicii ascunse.,adica nu s-a respectat proiectul de mansardare,nici la constructia ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in cazul deteriorarii acopesrisului acoperite de asigurarea obligatorie rehauprim rehauprim Buna ziua ! Acum 2 luni de zile , in urma unei furtuni puternice a fost luata partial tabla de pa casa si datorita acestui accident apa a patruns in imobil, ... (vezi toată discuția)