avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Firma de asigurari nu-mi plateste dauna provocata de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Firma de asigurari nu-mi plateste dauna provocata de tornada

buna ziua. vreau sa va spun ca in noaptea de 10-11 iulie 2014 a avut loc o perturbatie atmosferica, adica o tornada si mi-a desprins capacul casei, deplasandu-l aproximati15, metri, pur si simplu mi l-a luat pe sus si l-a rasturnat in fata casei. Am asigurare facuta , asigurare totala de peste 1.000 de lei, asigurare ce o fac an de an de peste 7 ani la aceeasi firma. Acum pentru ca am avut necazul acesta, am chemat firma de asigurari , sa-mi evalueze paguba, dar in acelasi timp, m-a pus sa cer si de la centrul de masurare a vantului , aceasta institutie mi-a dat viteza vantului de 53km/ora. fapt ce rezulta ca viteza vantului a fost mica. Mentionez ca viteza vantului mi-au dat-o cei din Targoviste si eu stau la 30 de km de oras. Ce pot sa mai fac ? decat sa dau firma in judecata, dar ce sa fac cu aceasta viteza a vantului asa de mica, cand de fapt in acea noapte cand mi-a luat capacul am crezut ca se darama casa pe mine, a fost si cel de la asigurari , a masurat , a constatat, l-am asteptat vre-o 3 zile ca sa constate, si afara ploua , dauna crestea....Pur si simplu am reparat casa din banii mei , deoarece nu puteam sa stau cu casa vraiste , peste 15.000 de lei am cheltuit. si cei de la daune au spus ca nu pot platii doarece a fost viteza vantului mica... ce ma invatati sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 19:43, 28 Octombrie 2014
Pentru acest tip de daune nu exista specialisti, in primul rand, sa le rezolve ( ma refer la asiguratori). Adica, vine la dvs. tot unul de la daune auto, care habar nu are ce trebuie sa ceara sau sa verifice si isi da si el cu p[ararea, fiind concentrat sa nu plateasca nimic, nu ca ar avea ceva cu dvs. ci din simplul motiv ca, atunci cand i se va verifica activitatea de catre comisiile de control existente in aceste societati, exista sanse mari ca dauna platita sa ii fie imp[utata.

In primul rand, va trebui sa verificati daca in contractul de asigurare se prevede faptul ca la viteza de 53 km/ora nu se despagubesc pagubele provocate de vant, adica daca exista in mod expres, aceasta precizare.
Daca nu exista, progatiti-va de proces, cu acte, martori si disp. contractuale.
Daca exista o astfel de excludere, asigurati-va ca obtineti inscrisuri care sa demonstreze ca viteza vantului era mai mare.
Eu cred ca aveti mari sanse de castig.
In cazul de fata expertiza nu se va face de un expert in domeniul auto ci de unul cu specializare in constructii pentru simplul motiv ca acoperisul nu are roti, volan, nu consuma combustibil si nu il porneste la cheie!;)

Un expert in constructii poate verifica atat proiectul cat si modul de executie al locuintei putand identifica daca acoperisul a fost proiectat sa reziste la vant cu viteza mai mica sau mai mare decat cea invocat de asigurator.

In contractul de asigurare trebuie sa exsite o rubrica de excluderi, riscuri pe care asiguratorul nu le asigura.

Daca in acea rubrica este specificat clar ca este exclus vant peste 53 km/h atunci asiguratul nu are castig de cauza, in caz contrar asiguratorul este obligat sa despagubeasca indiferent ca este vorba de un alizeu, tornada F5 sau uragan.

Nu in ultimul rand, nu este obligatia asiguratului sa demonstreze care era viteza vantului in momentul producerii evenimentului. Informatiile de la centrul de metrologie se platesc asa ca va sfatuiesc ca in cadrul procesului sa solicitati si plata acelor informatii.

Cum ar veni, asiguratul a pus la dispozitie informatia ca vantul era cat era iar asiguratorul nu despagubeste pe baza informatiilor primite de la asigurat!! Super!

Pentru a scurta povestea si asa prea lunga:
- spuneti ca Primaria a facut comisie de costatare, obtineti o copie a documentului pt ca in ea probabil scrie exact si cauza ...
- daca cauza este risc asigurat, asiguratorul nu poate sa comenteze, eventual sa incerce sa reduca plata prin diverse tergiversari, etc
- nu cred ca vijelia este trecuta/definita cu nr km/h la vreun asigurator ....
- daca spuneti ca aveti asigurarea de 7 ani la ei, si aveau vreo problema cu acoperisul Dvs din pct de vedere tehnic sau oricare altul, trebuiau sa va faca o inspectie de risc si sa va refuze polita.
- daca nu au facut acest lucru sunt buni de plata, chiar daca asta veti obtine prin instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna refuzata de asiguratorul locuintei (furtuna) dragosverban dragosverban Buna ziua ! Am o casa asigurata cu polita PAD si polita facultativa completa (am lucrat in asigurari si stiu despre ce este vorba). In noapte de ... (vezi toată discuția)
Despagubire contract vinzare cumparare susi_dan susi_dan buna ziua.,am cumparat o casa acum 3 ani ,iar ,acum am constatat ca avea vicii ascunse.,adica nu s-a respectat proiectul de mansardare,nici la constructia ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in cazul deteriorarii acopesrisului acoperite de asigurarea obligatorie rehauprim rehauprim Buna ziua ! Acum 2 luni de zile , in urma unei furtuni puternice a fost luata partial tabla de pa casa si datorita acestui accident apa a patruns in imobil, ... (vezi toată discuția)