avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri in cazul deteriorarii acopesrisului ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri in cazul deteriorarii acopesrisului acoperite de asigurarea obligatorie

Buna ziua ! Acum 2 luni de zile , in urma unei furtuni puternice a fost luata partial tabla de pa casa si datorita acestui accident apa a patruns in imobil, deteriorand partial tencuiala si o parte din parchet, dusumea. S-a chemat firma de asigurari obligatorii cu care se incheiase un contract, s-au facut constatari, fotografii insa firma nu vrea sa platesca nimic. Exista facturi pentru materialele cumparate pentru reparatii , s-au predat copii la asigurator - valoare peste 5000 lei, insa nici macar nu s-a dat un raspuns oficila, cui numai verbal, ca nu se despagubeste. Ce parere aveti , este corect, ce masuri legale se pot lua ? Cu multumiri .
Cel mai recent răspuns: TAVI LAZEA , 21:26, 27 August 2012
puteti apela la instanta in cazul acesta, insa timpul in cadrul caruia se va solutiona dosarul dumneavoastra, este unul destul de indelungat si nu cred ca veti sta tot acest timp cu apa pe pereti.
Faceti o notificare oficiala, intocmita de un avocat si eventual trimisa prin intermediul unui executor prin care le solicitati sa va despagubeasca in termen de x zile, iar daca nu vor da curs acestei notificari veti face reparatiile pe banii dumneavoastra urmand a-i actiona in instanta pentru recuperarea contravalorii prejudiciului pentru suma necesara reparatiilor.
puteti face si poze inainte de inceperea lucrarilor de remediere, pentru a putea proba in instanta. Puteti totodata efectua o expertiza extrajudiciara efectuata de un expert autorizat, iar prin raportul de expertiza sa stabileasca toate daunele produse imobilului datorate lipsei tablei de pe acoperis.
Exista mai multe metode prin care puteti obliga societatea de asigurari sa va achite suma, insa sunt necesare serviciile unui avocat.
Este foarte important de vazut conditiile de asigurare inainte de a primi un raspuns intemeiat la solicitarea dumneavoastra. Daca evenimentul descris nu se incadreaza printre excluderi, atunci trebuie sa apelati la un avocat, sa ii convocati la conciliere si sa formulati o plangere catre CSA.
Atitudinea asiguratorului este insa evident incorecta, deoarece trebuie facut un raspuns in scris si motivat la cererea dumneavoastra de despagubire, si nu se poate da un refuz verbal.
Nu e nevoie sa va mai consumati resursele cautand despagubiri , pentru ca din pacate nicio asigurare obligatorie ( de la nicio societate din cele 10 din Romania ) nu acopera decat daunele produse in cazul unor : cutremure , inundatii , alunecari de teren . Si acestea doar in caz de dezastru , care trebuie trebuie atestate de către institutii specializate, abilitate sa constate producerea acestora. In conditiile unei asigurari facultative se regaseste la capitolul "RISCURI ASIGURATE " un aliniat de genul :fenomene atmosferice: ploi torentiale, uragan,vijelie, tornada etc. . Se acopera inclusiv efectele indirecte cauzate de patrunderea apei prin sparturile si rupturile provocate acoperisului, peretilor etc. O seara buna in continuare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare apartament obligatorie + suplimentara C198010 C198010 Am un apt la ultimul etaj in Constanta. In urma ploilor torentiale apa a patruns in apartament prin tavan, producind pagube imense. Asigurare imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Termen maxim pentru despagubiri. alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am avut incheiata o asigurare pentru locuinta, am avut si o dauna (inundatie), am luat legatura cu ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat 33tina 33tina Credit anul 1997, imobil ipotecat, polita de asigurare complexa a locuintei ( flexa + clauze aditionale), cesionata in favoarea creditorului. Locuinta este ... (vezi toată discuția)