avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Termen maxim pentru despagubiri.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Termen maxim pentru despagubiri.

Buna ziua,
Am o intrebare daca ma puteti ajuta.

Am avut incheiata o asigurare pentru locuinta, am avut si o dauna (inundatie), am luat legatura cu asiguratorul, am intocmit dosarul de dauna, a fost un expert pentru constatare si a ramas stabilit ca ne vor anunta dansii cand totul va fi gata. De atunci au trecut vreo 4 luni, nu am primit nici un raspuns, am mai sunat eu de cateva ori, am fost amanati pe motiv ca agentul care se ocupa de dosarul nostru este in concediu, pe urma ca nu au primit raspunsul de la juristul lor, etc. Intrebarea mea este, care ar fi termenul maxim in care trebuie sa primim raspunsul si despagubirea(in cazul in care nu vor gasi vreun motiv sa nu ne despagubeasca

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:10, 24 Septembrie 2009
Revin cu detalii.
Am sunat din nou la firma de asigurari si mi s-a spus ca o sa primim raspunsul in scris dar oricum nu o sa fim despagubiti deoarece inundatia s-a produs prin infiltratie si infiltratia nu este asigurata.
M-am uitat pe contract si la riscuri asigurate spune ca sunt asigurate urmatoarele:
-fenomene naturale:inundatie, cutremur, etc.
Iar la excluderi:
-infiltratia apei freatce, etc.

Acum am sa descriu cum s-a intamplat evenimentul. In vara, in urma unei ploi foarte puternice a intrat apa in casa. Sincer nu stiu pe unde a intrat, sigur nu prin acoperis , apa a intrat de undeva de jos, eu cred ca a intrat si pe sub usa dar si prin partea de jos a peretilor, fundatiei, ceva de genul asta. Nefiind acasa, cand ne-am intors am gasit apa in casa si peretii erau uzi in parte de jos si de asemenea mocheta, covoare, toate balteau. Toate astea s-au intamplat doar o singura data, atunci in urma ploii puternice.

Acum eu nu stiu ce a fost inundatie sau infiltratia apei freatice. Va rog pe Dvs. daca stiti sau aveti experienta cu astfel de situatii sa imi spuneti care este diferenta intre inundatie si infiltratia apei freatice, probabil ca a fost infiltratie dar s-a produs in urma ploii puternice, atunci nu este inundatie?

Asa cum am spus si mai sus a fost un expert de la firma de asigurari si a facut constatarea, constatarea constand doar in niste poze si expertul s-a uitat in jurul cladirii. Poate asa este corect, nu stiu nu ma pricep la astfel de lucruri.

Acum asteptam si raspunsul oficial in scris si ma gandesc sa facem o contestatie dar nu stiu daca are rost si daca da care ar fi pasii, procedura, etc., cum am putea demonstra noi ca a fost inundatie si nu infiltratia apei freatice. Sau poate mai bine nu fac contestatie ca ar fi doar pierdere de timp.

Astept sfaturile si sugestiile dumneavoastra.

Va multumesc
Prescrierea in cazul Dvs.: 2 ani (de la data daunei).

Daca a fost sau nu inundatie? Va trebui sa consultati la randul Dvs. un expert tehnic. Orice parere ne dam noi, colegial, pe forum, e pura speculatie teoretica. Expertul (care trebuie sa fie independent) va evalua si sansele Dvs. de castig in urma unei eventuale contestatii a deciziei de respingere a despagubirii.

Succes!
Buna ziua,
Pentru a accelera procedura, puteti sa trimiteti asiguratorului o "Notificare" si o "Somatie de punere in intarziere" pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale.
Notificarea si somatia o trimiteti prin posta cu scrisoare cu continut declarat si cu confirmare de primire sau, si mai bine, prin Executor judecatoresc.

Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Va multumesc pentru sfaturi. Unde as putea consulta un expert tehnic?

Va multumesc
Pentru termenul in care se plateste dauna, consultati conditiile de asigurare din polita, la capitolul "plata daune".Abia dupa ce verificati situatia, puteti sti daca puteti soma asiguratorul pentru plata.
Infiltratia prin acoperis sau pereti, este exclusa la plata.Patrunderea apei cauzata de ploi torentiale/vijelii, este acoperita prin polita , sub denumirea "efecte directe" ale ploilor torentiale.
Daca apa a patruns pe sub usa, este inundatie.Daca apa a patruns prin fundatie/pereti/plafon/acoperis, este infiltratie.Daca furtuna a smuls macar partial acoperisul iar ploaia a patruns prin plafon, este inundatie din ploi efect direct.
Sper ca am fost de ajutor.

Alte discuții în legătură

Asigurare imobil ipotecat 33tina 33tina Credit anul 1997, imobil ipotecat, polita de asigurare complexa a locuintei ( flexa + clauze aditionale), cesionata in favoarea creditorului. Locuinta este ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in cazul deteriorarii acopesrisului acoperite de asigurarea obligatorie rehauprim rehauprim Buna ziua ! Acum 2 luni de zile , in urma unei furtuni puternice a fost luata partial tabla de pa casa si datorita acestui accident apa a patruns in imobil, ... (vezi toată discuția)
Definitia "inundatie" din punctul de vedere al asiguratorilor SOLUTII PERSONALIZATE SRL SOLUTII PERSONALIZATE SRL Salut, de curand am incheiat o polita de asigurare \"CASASIGURA PLUS\" la ASTRAONLINE. \"Polita de asigurare de baza a locuintei CasaSigura Plus este ... (vezi toată discuția)