avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobandire imobil inainte de casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobandire imobil inainte de casatorie

Buna ziua,eu si prietena mea nu suntem inca casatoriti si de o luna am cumparat o casa cu credit ipotecar facut pe numele prietenei (ea fiind si titularul contractului de vanzare cumparare) pe care il platim impreuna peste putin timp ne vom casatori(eu nefiind acum in tara.ptr.ca lucrez in strainatate) v-as ruga sa-mi spune-ti care sunt modalitatile legale ca dupa casatorie acest imobil sa intre in drepturi comune.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 15 Iulie 2014
Incheiati o conventie matrimoniala sub regimul conventional.
Daca vreti sa intre in comunitatea de bunuri, va trebui sa introduceti si acel credit in comunitate, iar pt asta veti merge si la banca pt a incheia acte aditionale, altfel veti avea probleme cu banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare proprietar apartament bdgabi bdgabi Buna ziua Am achizitionat un apartament prin prima casa. Intre timp, m-am casatorit si as vrea ca si sotul sa fie trecut ca si proprietar avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Cum procedez ca un bun propriu sa devină bun comun? Nicolae83 Nicolae83 Acu trei luni am cumpărat un apartament prin programul prima casa fiind necăsătorit si doresc ca viitoarea mea soție sa beneficieze si ea de drepturi ... (vezi toată discuția)