avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda vamala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda vamala

Povestea pe scurt:
Cam de o luna am comandat niste mostre de produse gratis de pe un site din SUA. La inregistrare pe site-ul respectiv trebuia trecut "Numele companiei", ca o formalitate(cel putin asa credeam eu). Cum nu am nicio firma, am trecut un nume inventat de mine.
Azi a fost contactat de catre Vama Otopeni ca am un colet din SUA la ei, mi-au trimis prin mail un atasament cu avizarea marfii+factura, care ca prin minune era facuta pe numele firmei inventate de mine, care nu exista. Mi s-au cerut cateva documente necesare vamuirii, care evident nu exista.

Intrebarea e urmatoarea: As putea primi vreo amenda vamala, sau ceva mai rau?

Va multumesc pentru raspunsuri1
nu , produsele respective ori vor fi trimise inapoi la expeditor , ori vor fi inmagazinate undeva si se va uita de ele.

dar de ce nu incercati varianta cu buletinul , platiti taxele vamale si tva-ul aferent si va puteti recupera produsele , daca aveti nevoie de ele.
Art. 273. - Folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale, de transport sau comerciale falsificate constituie infracţiunea de folosire de acte falsificate şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.(Extras din Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României.Nu este rau sa studiati legea sa stiti daca va aflati in vreo una din situatiile mentionate
pai articolul face referire la folosirea de documente false , ori domnul in cauza nu a initiat nici un document care sa se presupuna a fi fals.
Nu am falsificat nimic, pur si simplu nu stiam ca se va face factura pe firma. Dupa cum spuneam, sunt numai ceva mostre gratis. In plus, nu trebuia sa specific datele firmei sau ceva de genul, numai numele ei.


separatistul a scris:
dar de ce nu incercati varianta cu buletinul , platiti taxele vamale si tva-ul aferent si va puteti recupera produsele , daca aveti nevoie de ele.

Ma gandeam si eu la varianta cu buletinul, dar mi-e frica ca o sa mi se va aplica oarecare amenda.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
ti-au cerut datele firmei , pentru taxa vamala , deoarece societatile comeriale din SUA , nu au acord cu Romania pentru vanzarea de produse direct catre persoanele fizice. produsele venite din SUA , se trec prin vama indiferent ca sunt mostre , cadouri...etc .

Alte discuții în legătură

Dhl imi cere coletul inapoi, dupa livrare! exterminator86 exterminator86 Buna ziua dragilor, Va prezint in continuare o situatie tipic romaneasca :O : Detin o firma care are ca domeniu de activitate vanzarea en gros si en ... (vezi toată discuția)
Colete trimise din usa confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare augustin01 augustin01 In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de ... (vezi toată discuția)
Confiscare produse din colet in tranzit--- transportator tnt mihasem mihasem Astept un colet din China, ce contine obiecte din inox. Intra in tara in 22 ianuarie, sunt contactata de TNT Timisoara pentru declaratie vamala, prezint o ... (vezi toată discuția)