avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de prima inmatriculare

Buna ziua!

Am achizitionat in mai 2007 un autoturism Daewoo Cielo nou si am platit in vederea inmatricularii taxa de prima inmatriculare, conform Codului Fiscal, Legea nr. 343/2006. Acum doresc sa o recuperez.

Cum se procedeaza si care sunt actele necesare?

Mentionez ca acea chitanta care dovedeste plata se afla in arhiva biroului de inmatriculari.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ma tem ca nu va mai incadrati in acest sens. Perioada de prescriptie in materie este de 5 ani de la data cand s-a nascut dreptul, ori inteleg ca s-au scurs 7 ani de atunci.
Actiunea va fi respinsa ca fiind prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare doru6 doru6 Mama a cumparat masina in mai 2007 si ar vrea sa dea statul in judecata pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare. Nu stim insa cum sa procedam. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto ghotycul ghotycul Buna seara. Se poate recupera taxa daca nu mai am chitanta drept dovada ? Au trecut 6 ani , vreau sa stiu daca nu este prea tarziu.(aprilie 2007) (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare auto danutz01 danutz01 Am achizitionat un autoturism SH in luna octombrie 2008 din Germania , pe care l-am inmatriculat in Romania in luna decembrie 2008.La acea data am platit o ... (vezi toată discuția)