avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurat sanatate - nu pot obtine concediu medical.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurat sanatate - nu pot obtine concediu medical.

Situatia este urmatoarea: sotul meu este angajat incepand cu data de 12 iunie 2014. In ziua de 04 iulie a avut un accident rutier, o basculanta intrand pe sensul lui de mers si intrand in coliziune cu autovehiculul condus de sotul meu, iar in urma accidentului sotul meu a ajuns la spital cu clavicula rupta si numeroase contuzii. A stat noaptea aceea si spital la urgenta, este in gips cu umarul, a doua zi a fost externat urmand sa mearga saptamanal la control si radiografii. Nu i s-a dat concediu mecical de la spital, spunandu-i-se ca ii va da medicul de familie. S-a prezentat la acesta, dar medicul de familie spune ca nu-i poate da concediu medical pentru ca apare ca neasigurat. Am fost la Casa de sanataste Ilfov cu adeverinta de la angajator pentru a fi luat in evidenta ca fiind asigurat, dar ni s-a spus ca nu se poate intrucat nu apare pe declaratiile de la ANAF. Este foarte adevarat ca el fiind angajat in luna iunie, declaratiile aferente acestei luni inca nu s-au depus, nici impozitele pentru luna iunie nu au fost platite, astea urmand a se face in jurul datei de 20 iulie, dar pana atunci cum poate obtine Concediu medfical ? Multumesc:frantic:
Cu scuzele de rigoare, era vorba de 22 de zile lucratoare. Din 12 iunie pana in 4 iulie, exclusiv, sunt doar 16 zile lucratoare.
Vorbiti la serviciul sotului, daca sunt asa intelegatori, ar putea sa-l ponteze cu macar 6 zile lucratoare de concediu de odihna, care se pot considera ca zile de stagiu. Asa ar putea completa cele 22 de zile necesare si medicul ar putea apoi sa-i elibereze concediul medical.

Normele de aplicare a OUG nr.158/2006:
ART. 12
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 , aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical. În înţelesul prezentelor norme, se considerã o lunã de stagiu de cotizare realizat în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical situaţia în care sunt realizate cel puţin 22 de zile de stagiu de cotizare.
Va multumesc pentru toate informatiile, ne sunt de mare ajutor. Pentru a nu avea probleme la serviciu, eu il duc zilnic la birou pe sotul meu si lucreaza cateva ore, speram ca dupa cele 22 zile ( lucratoare ) sa poata beneficia de concediu medical sau sa se simta mai bine, pentru a-si putea continua munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass iuliana.stanciu202 iuliana.stanciu202 Buna ziua, Am un SRL la care sunt asociat unic si conform legilor in vigoare la momentul respectiv nu am putut sa fiu si angajat ... asa ca nu am platit ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare cass angi25 angi25 Buna ziua, o persoana a lucrat la o firma peste 5 ani, dar, a avut o intrerupere de 10 luni (perioada 2011-2012); din 2012 si pana in prezent este angajata ... (vezi toată discuția)
Nelamurire bibi14 bibi14 Buna ziua, Am o mare dilema. Am lucrat de pe 8 ianuarie pana pe 18 februarie, cand mi.-am dat demisia. Am fost saptamana trecuta la CAS Iasi si apaream ... (vezi toată discuția)