avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Incetare realizare venituri din munca de catre studenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Incetare realizare venituri din munca de catre studenti

Buna ziua,

In mod normal un student ce are mai putin de 26 de ani beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei, daca nu realizeaza venituri din munca. In situatia in care, pe perioada studiilor, studentul realizeaza venituri din munca pentru o perioada limitata, in care contribuie la asigurarea sociala de sanatate, in momentul in care inceteaza a mai realiza venituri, revine automat la statutul de beneficiar al asigurarii fara plata contributiei? Sau va fi nevoit sa contribuie la plata asigurarilor? Daca da, care este suma minima pe care va fi nevoit sa o asigure?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 16:00, 15 Iulie 2014
Daca are pana in 26 de ani, dupa incetarea raporturilor de munca, beneficiaza fara plata contributiei, daca a depasit varsta, trebuie sa plateasca pentru a fi asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student doctorand la zi cu bursa peste 26 de ani - plata contributiilor la pensii//asigurare medicala asigurata din bursa universitara? oananao oananao Buna ziua, Doresc sa aflu statutul doctorandului la zi cu bursa peste 26 de ani si neangajat. In special, se realizeaza plata contributiilor la pensii si ... (vezi toată discuția)
Contributie la fondul de asigurari de sanatate din cedarea bunurilor in folosinta sunny2306 sunny2306 -pana in mai 2007 am fost angajat cu carte de munca la o societate comerciala si in acelasi timp am incasat venitruri din cedarea bunurilor in folosinta. -in ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru copil bursier argos1 argos1 Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare. Beneficiaza de deducere personala, salariatul al carui copil ( student ) are bursa de 350 lei ? ... (vezi toată discuția)