buna ziua , de curand ( de 2 luni) primesc de la o firma de recuperare ( reditexpress )scrisori ca am o datorie la o fosta factura neachita la unul din firnizorii de telefonie mobila. DA recunosc am fost incostient, ca n-am platit ultima factura din cntract.
prima scrisoare imi arata ca am o datorie la ei de vro 400 de lei... in a 2 scrisoare imi aduce la cunostinta ca am de platit 827,85 lei.
ma anunta ca in cuantumul penalitatilor de 05% pe zi am ajuns la suna asta
Iintrrebarea mea esti. Cum se poate ajunge intr-o luna de zile sa se dubleze suma ?
ce ma sfatuiti sa fac ?
Daca aveti nervi de otel si nu aveti bunuri care pot fi executate silit puteti sa nu platiti.Daca doriti sa nu fiti stresat cu tel,notificari puteti incerca o negociere,eventual sa platiti doar debitul initial fara penalizari.
S-a terminat perioada contractuala,ati reziliat contractul?Daca sunteti in perioada contractuala,nu avea cum sa trimita scrisoare firma recuperatoare, ci firma de telefonie..
pai daca intradevar aveti penalizari de ...citez... "in cuantumul penalitatilor de 05% pe zi"....sa stiti ca se cam justifica !
nu cunosc cat de abuziva este clauza , dar dupa un calcul matematic este in regula .
pentru plata debituli trebuie sa luati legatura cu operatorul de telefonie.
Daca e ultima factura din contract,sunteti bun de plata/factura plus penalizari.sa veniti cu amanunte sa ne spunet daca ati si reziliat contractul,daca nu l ati reziliat,o sa va vina facturi si penalizari garla.Factura o platiti la reprezentanta,reprezentanta anunta firma de recuperare ca ati achitat datoria.