Consider ca in legea invatamantului ,pentru invatamantul preuniversitar,sa se introduca cursuri de cod civil si cod penal cu manuale care sa trateze la un nivel corespunzator prevederi din aceste coduri.Religia introdusa trebuie sa tina cont ca in romania cultul este liber .Tinerii din scoli sau licee trebuie sa cunoasca ce pedepse pot primi pentru anumite fapte pe care le comit in joaca sau intentionat.Pentru actiuni ca: sex in scoli,sex cu minore sau minori,amenintari verbale sau cu arme albe asupra profesorilor sau colegilor,batai,consum de droguri sau comercializarea lor, consum de alcool etc.Sunt foarte multi tineri si chiar maturi care sunt condamnati la ani grei de puscarie,care la data comiterii faptei respective nu stiau ce grele pedepse pot primi.Orele de dirigentie nu pot rezolva problemma si nici educatiadin familie de multe ori.Astept reactia Ministerului Educatiei.
O sa va spun de ce gresiti... legea trebuie cunoscuta de toti, de aceea exista Monitorul Oficial al Romaniei. Acesta se poate accesa foarte usor pe net. La fel se pot accesa si toate Codurile actualizate.
De ce sa se ingreuneze aiurea situatia copiilor de la liceu? Credeti ca in anul 2014, ei nu stiu ce e bine si ce e rau? Dvs. stiti ca nu aveti voie sa faceti sex la munca, asa stiu si ei ca nu au voie sa faca in baia liceului. Faptul ca fac aceste lucruri nu rezulta ca nu cunosc legea, morala, etica s.a. O fac pentru ca asa vor ei, fiind afectati de catre educatie, anturaj s.a.
daca ai sti cati tineri sunt in puscarii pentru fapte pe care nici nu stiau ca sunt fapte penale nu ai fi postat acest comentariu.Am impresia ca esti prea tanar pentru acest subiect si nu spun asta cu nici o intentie de jignire.Nu e necesar ca acest curs sa fie obligatoriu.Dar in mod preventiv e bine sa se stie urmarile.NU crezi ca ar fi bine Kry Tek?
Exista un protocol semnat de MEC si MADR pe acest subiect, in cadrul orelor de cultura civica. Nu este de ajuns si nici nu cred ca va fi eficient. Nu am auzit de niciun magistrat sa-si ofere serviciile voluntar pentru acele ore. In final, se pune problema ce rezolvam cu 2-3 ore... mai util si relevant ar fi sa see introduca o materie de sine statatoare, cu profesori, mai ales ca exista in sistem suficienti cu studii in domeniu.
Vad ca nu se sesizeaza nimeni din ministerul invatamantului.Bine ca se va introduce orele de religie.Si cu asta ce-am facut?SA sefaca un sondaj in licee si in scolile generale sa aflam un procentaj cati cunosc ce pedepse pot prili legal pentru faptele ilegale cele mai des intalnite la adolescenti .
Sportul la romani
trope_doi
In primul rand vreau sa precizez ca sportul este o activitate necesara, benefica pentru sanatate atunci cand este practicat cu regularitate si organizat.
Se ... (vezi toată discuția)