avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sume pentru Apa meteorica (pluviala)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sume pentru Apa meteorica (pluviala)

Buna ziua
Am o nelamurire:
am aflat din mai multe surse ca in orasul Iasi asociatiile de proprietari nu incaseaza pe listele de cheltuieli cu intretinerea aceea,,apa meteorica,,.
Daca stie cineva concret pe ca baza legala se intampla acest lucru, exista un articol de lege in acest sens, sau este pe baza unei Hotarari de consiliu local...?
Poate ca si altii sa urmeze acest exemplu bun in lumea asta saraca.
Multumesc
Poate nu s-a inteles bine.
Asociatiile de proprietari din Iasi (ca de oriunde ar fi in tara) trebuie sa repartizeaze pe listele de plata cheltuielile facturate de furnizori, inclusiv cheltuielile cu apa meteorica atat timp cat furnizorul o factureaza.
Pentru asociatiile de proprietari din Iasi care au scari ori blocuri numai cu apartamente de locuit, firnizorul de apa factureaza apa consumata (masurata pe apometru la intrarea in bloc) plus apa reziduala ce se scurge la canalizare (aceeasi cantitate ce intra prin apometre).
Pentru asociatiile de proprietari din Iasi care au in componenta lor apartamente de locuit si spatii comerciale, agenti economici (persoane juridice), furnizorul factureaza, pe langa cele doua pozitii de mai sus si o cantitate de apa pluviala determinata lunar in functie de volumul apei din ploi.
In ambele situatii asociatiile de proprietari din Iasi repartizeaza pe listele de plata ceea ce este scris pe facturi, fara apa pluviala ori cu apa pluviala, de la caz la caz, asa cum am explicat.
Intrati si pe site-ul furnizorului din Iasi pentru a vedea regulamentul, legislatia....
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul factura ape reziduale prispian prispian asi dori sa stiu si eu cu se calculeaza factura de apa reziduala ? #-o (vezi toată discuția)
Apa meteorica omul70 omul70 Furnizorul de apa a solicitat plata apei meteorice de doua ori pe an, apa fiind in m.c. si la pretul apei de canalizare. Care e modalitatea de repartizare a ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unor articole dintr-un contract ce urmeaza a fi incheiat cu un furnizor de apa petitemichele petitemichele Buna seara, Am gasit un model de contract pe care urmeaza sa-l incheiem si noi ,pe asociatie ,cu furnizorul serviciului de alimentare cu apa si ... (vezi toată discuția)