avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate vinde sotul imobil construit in timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate vinde sotul imobil construit in timpul casatoriei?

Buna ziua
Eu si sotul am cumparatin timpul casatoriei un teren (este cumparat pe numele sotului eu neputand fi prezenta la semnarea actului de vanzare cumparare, dar este trecut un art in care se precizeaza ca a luat la cunostinta de art 30 codul familiei). Pe acest teren am construit o casa, avem procesul verbal de receptie, tot cu nemele sotului, dar nu am facut cadastru si intabulare. Cum se procedeaza pentru a trece casa pe numele amandurora? Se poate face cand se intabuleaza casa? Alta intrebare...Poate sotul vinde casa fara acordul meu?? Daca doar el este trecut in acte momentan?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 11:18, 16 Iulie 2014
puteti face un partaj volunta la notar in care sa specificati cota parte a fiecaruia. Pt a vinde este necesara intabularea si cadastrul. La acest moment se prezuma ca detineti imobilul impreuna deci nu ar avea voie sa il vanda fara acordul Dvs sau , daca faceti partaj voluntar isi poate vinde cota ce ii apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- cum sa procedez sa-mi pastrez jumatatea rududoo rududoo Buna ziua, Impreuna cu fratele meu suntem mostenitorii unei case(din paianta)+ depeninta si curte ( aprox 25 ari) intravilan intr-o comuna din jud. Olt. ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Despre dezmembrare. nickwolfy nickwolfy Buna ziua, As dori sa stiu care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a face o dezmembrare in cazul unei mosteniri de pe urma mamei ? (vezi toată discuția)