avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un sfat bun as dori!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un sfat bun as dori!!!

am o societate comerciala fara activitate de 3 ani de zile,cu bilant zero.contabilul care imi face declaratiile mi-a spus sa merg la registrul comertului sa suspend activitatea pe perioada maxima.eu nu mai am nevoie de aceasta firma si nu as mai dori sa o folosesc mai ales ca am inteles ca trebuie sa platesc impozit forfetar chiar daca nu am avut activitate.
cum sa fac sa scap de ea cu costuri minime???daca suspend activitatea firma se va radia din oficiu daca nu depun bilantul contabil timp de 3 ani?
indrumati-ma ,va rog frumos!!!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2009
vetx, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 21:38, 15 Mai 2009
imi da si mie cineva un raspuns?
Solutii:

1. Vinzarea
Cea mai ieftina solutie este sa o vinzi gratuit.
In acest fel nu platesti nici un ban. Cumparatorul face actele, care costa cam 600 RON.

2. Aminarea deciziei prin suspendare
Suspendarea activitatii pe max. 3 ani: Costuri: 250 RON.

2. Dizolvare, lichidare si radiere
Costuri: 1800 - 3000 RON, Durata: 3-5 luni.
Procedura de maxima dificultate si cu pericole la controlul fiscal final.

Asta-i tot ce poti face.

Alberto Kurtyan
in cazul in care suspend activitatea,in ce situatie se radiaza din oficiu societatea?
Se radiaza din oficiu daca firma nu si-a depus situatiile financiare.
Dar trebuie sa mergi la Registru sa rogi pe referente sa iti bage firma in listele cit mai repede.
Altfel astepti un an, doi.

Alberto Kurtyan
Da si tu un anunt de cedare a firmei

Alte discuții în legătură

Radiere firma din oficiu? cornel_t12 cornel_t12 Detin o societate deschisa in anul 2008 (iunie). De cand a fost deschisa, societatea nu a avut nici o factura de venit, numai cheltuieli este usor pe minus ( - ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma gimvas gimvas buna ziua am o intrebare nu mai am activitate pe firma si vreau sa o inchid pe durata determinata se poate? care sunt costurile pentru a inchide o ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu inchiderea sau supendarea firmei lavinia82 lavinia82 Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat in legatura cu inchiderea sau suspendarea firmei mele (SRL din 2004 fara activitate). Acesta firma este suspendata ... (vezi toată discuția)