avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lncredintare minor - cum sa procedez?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lncredintare minor - cum sa procedez?

Buna ziua! Am divortat in anul 2012 si am o sentinta definitiva in care se mentioneaza incredintarea minorei mamei, stabilirea domiciliului la mama, fara program de vizita (tatal nu a cerut) si plata pensiei alimentare. In fapt situatia este asa: nu s-a platit nimic de atunci de catre tata, nu s-a implicat cu absolut nimic in cresterea fetitei, dispare cate 4-5 luni, dupa care apare si isi cere diverse drepturi...mentionez ca nu a avut niciodata interdictia sa vada copilul...dar niciodata! A fost chemat la serbari, zile de nastere, etc....a aparut doar o singura data in acesti ani. Acum a descoperit ca am plecat in concediu si s-a activat iar dragostea paterna..pe motiv ca nu l-am luat cu mine. Mentionez ca am zeci de mesaje in care mi-a repetat ca nu vrea copilul, ci pe mine...si in toti acesti ani ii apare dragostea pt copil brusc atunci când nu ii raspund la mesaje, când nu accept sa ma intorc la el, etc.
Mi-a spus ca nu voi mai pleca niciodata cu copilul fara el de azi incolo...si ca o sa-l fortez sa-si ceara drepturile...Întrebarea mea este...ce sa fac? cum sa scap de acest stres constant...de amenintari? Amenintari in sensul ca fata nu doreste sa-l vada sau sa plece cu el nici macar pana la poarta...stie asta...deoarece chiar fata i-a spus ca nu vrea si totusi ma ameninta mereu ca o va lua fortat daca nu ma gândesc bine, ca voi distruge copilul cu ambitia mea de a nu ma intoarce la el...
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:48, 18 Iulie 2014
Il ignorati si cam atat.
Cand "o sa-si ceara drepturile" va aparati.
Daca fata nu vrea sa mearga cu el - nu merge (ar trebui sa aveti martori in sensul acesta). Poate cere consiliere si vizite asistate de protectia copilului, insa dvs nu sunteti obligata sa fiti prezenta la ele, poate merge altcineva cu fata.
N-am inteles care sunt amenintarile - daca chiar sunt amenintari puteti depune plangere la politie.

Multumesc! Amenintarile vizeaza faptul ca va lua copilul fortat, chiar stiind ca ii face rau. Mi-a zis chiar ca daca nu ma gândesc bine sa ma intorc la el o sa-mivad copilul suferind si el va fi fortat de mine sa isi ceara drepturile. Am ajuns in situatia de a nu mai rezista psihic mesajelor, telefoanelor si amenintarilor...nu vreau sa vad copilul distrus de un om care stie ca este tata doar când refuz sa ma intorc la el.
Nu trebuie luate in seama amenintarile,mai ales pt ca stit motivul lor ascuns. Pentru neplata pensiei alimentare exista infractiunea de abandon de familie asa ca domnul va trebui sa se mai gandeasca cine pe cine poate ameninta si cu ce. Nu aveti obligatia sa ii dati fata , deoarece nu are program de vizita, acesta si-l poate obtine daca vrea prin instanta, bineinteles cu anumite conditii. Daca fata nu va vrea sa mearga cu el, isi va tine vizitele la d-voastra acasa sau intr-un loc de comun acord si in prezenta d-voastra. Astfel de amenintari sunt sterile insa pot capata importanta doar daca d-voastra sunteti "mai slaba" si le dati importanta. Amenintarile cu viata sau un rau la adresa unei persoane pot constitui iarasi infractiune, iar cu doua infractiuni se poate face chiar inchisoare. Are unele drepturi izvorand din calitatea lui de tata, insa nu mai multe ca d-voastra, iar daca nu s-a interesat de copil poate fi chiar decazut din aceste drepturi. In cazul amenintarilor sau starii de frica provocata de el se poate obtine si un ordin de interdictie. Deci aveti destule solutii la indemana, ideea este sa nu va lasati santajata. Si santajul este o infractiune.
Cum sunt drepturile lui poate sa si le ceara indiferent daca il fortati sau nu.
Cum nu are drept de vizita nu poate lua copilul cu forta - daca incearca chemati politia.
In rest, da copilul sufera pentru ca creste fara tata (orice copil care creste fara tata sufera) dar ar suferi mai mult daca v-ati impaca doar pentru ca "asa vrea el", si in plus calitatea de tata nu e conditionata de cea de sot/partener al mamei asa ca ignorati-l pur si simplu.
Eu zic sa nu le mai priviti ca amenintari - caci nu sunt - si sa invatati sa il ignorati.
Din nefericire nu aveti cum sa-l indepartati din viata dvs total.
Va multumesc! Copilul nu sufera pentru ca nu a stat niciodata in casa in formula de 3. Noi ne-am despartit imediat dupa nasterea copilului. Pentru ea aceasta stare de fapt este ok, normala. Noi stam amandoua de când s-a nascut. Avem o gramada de prieteni, familii si mono parentale si cu ambii parinti prezenti si ea stie ca sunt perfect normale ambele situatii si ca unii au mama, unii tata, unii ambii parinti. De asemenea, ea stie ca are tata, stie cine este, numai ca nu vrea sa plece cu el, sa vb la telefon (in rarele ocazii când a inercat sa vb cu ea|). Nu cred ca exista cineva care sa se desparta doar pt ca asa vrea...au fost muulte scandaluri, am fost lovita, jignita, etc. Nu am facut acest pas de bine...deci varianta ca ar creste mai bine copilul cu el in casa este din start exclusa. Nu cred ca un barbat de acest gen se poate schimba.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna - poate tatal sa ia copilul fara un program de vizita stabilit? katrinella katrinella Buna ziua, Am obtinut in urma unui proces de incredintare minor custodia comuna cu tatal copilului, acesta fiindu-mi incredintat mie. Nu am stabilit un ... (vezi toată discuția)
Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)