avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt permanent amenințată de tatăl copilului că ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt permanent amenințată de tatăl copilului că mi-l ia și că ne va distruge, pe mine și familia mea. Nu plătește pensie de întreținere, îl las să-l vadă oricând și tot nu e bine, ce aș putea să fac?

Sunt o mama divorțată cu un copil mic minor de 1 an și 8 luni. Custodia este la mine, program de vizita stabilit.. Tot timpul am ceartă cu tatăl copilului, scandal și amenințări, cum ca îmi i a copilul, cum ca ma distruge pe mine și pe familia mea, cum ca cu bani poate face orice etc.... Motivele sunt ca nu ii dau copilul sa plece cu el la țară, sau sa plece prin parc singur cu el, sau ca nu îl las sa ii o a moțul la copil.. Tot timpul stau în stres psihic pentru ca nu se controlează... Ma amenință încontinuu ca ma distruge și ca îmi va lua copilul...susține ca tot ce fac este doar ca să ii fac rău lui.. Nu ma interesează ca și a refăcut viata sau ca nu plătește pensia la copil, nu îmi pasa ce face, îl las sa vadă copilul când are timp liber el, și totuși eu sunt cea nebuna din punctul sau de vedere... Ma termina cu drepturi egale,drepturi egale la ce? Creștem împreună copilul? Suporta el cheltuieli? Știe el sa îngrijească de copil? Sta el nedormit? Alăptează el? Chiar nu pot avea liniște nici după divorț? Sa știe el tot ce fac eu? Adică vezi doamne copilul? Mi se pare absurd sa spun când plec în parc, la prieteni etc.... Ca de e copilul lui și trebuie sa știe el tot... Pumni în piept și doar mesaje cu ce face copilul, și 2 3 vizite scurte pe luna... Nu contribuie altfel la creșterea copilului, și totuși avem drepturi egale? Ce este de făcut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: andrey_f_c , utilizator 15:35, 15 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă lucrurile stau așa cum spuneți (amenințări, violență psihică), puteți cere un ordin de protecție.
timpul pe care îl poate petrece cu copilul și modalitatea concretă (dacă pot părăsi sau nu localitatea și dacă pot merge în parc cu sau fără prezența Dvs., etc) sunt cele din programul de vizitare.
dacă programul nu vi se pare potrivit și s-au schimbat circumstanțele de la stabilirea primului program, puteți cere modificarea.
cu privire la întreținere, puneți în executare sentința de divorț (adică mergeți cu ea la un executor).
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Majoritatea clientelor mele sunt "amenințate" de către foștii lor soți cu "luarea" copilului, li se speculează cea mai mare vulnerabilitate: dragostea incomensurabilă față de copil!
Nu-l lăsați să vă intimideze, nicio instanță nu stabilește domiciliul minorului la tată la o vârstă atât de fragedă decât în situații excepționale (nu-i cazul în speța dvs).
Este în interesul superior al minorului să mergeți la in executor pentru a pune hotărârea în executare, tatăl TREBUIE să plătească pensia!
La mesaje nu sunteți obligată să-i răspundeți, respectați dreptul de vizită stabilit de instanță!
Dacă amenințările continuă, solicitați emiterea unui ordin de protecție!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dargă mămică, sunteţi la început şi ...lung e drumul până departe! Pe lângă sfaturile de mai sus, eu vă sfătuiesc:
1.Înregistraţi ameninţările, fie dacă vă ameninţă direct, fie prin telefon-este foarte important
2.Ţineţi strict evidenţa vizitelor sale, la program sau în afara programului, este bine să aveţi şi aparat de fotografiat care scrie data şi ora când s-a făcut captura
3.Când are program stabilit prin sentinţă, este bine să aveţi un martor, din afara familiei, care să confirma prezenţa sau absenţa tatălui, în aceeaşi agendă de mai sus.
4.Este bine să-i răspundeţi la sms-uri sau pur şi simplu să-i trimiteţi dvs., periodic, scurte mesaje tip, pe care să le păstraţi alături de agenda cu vizitele lui.
5.Să vorbiţi frumos cu el de fiecare dată, asemenea "tătici" umblă cu instrumente de înregistrare audio-video şi orice cuvânt spus pe un ton mai ridicat este folosit împotriva dvs.
6.Înainte de ziua de program, este bine dacă îl întrebaţi, prin sms, dacă vine la copil sau nu, ca să ştiţi cum să pregătiţi copilul.
La întrebările dvs. de mai sus, vă spun că DA, tatăl are drepturi peste drepturi, mai puţin obligaţii.Asta e tendinţa actuală, să se minimalizeze rolul mamei şi să se maximizeze "dragostea paternă", care ţine loc de casă, masă, tâţă, cămaşă şi opinci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Martonze, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
In orice caz sa procedati diferit de cum ati procedat pana acum.
Cat e hotararea atat e programul! niciun minut in plus.
Aveti hotarare pe pensie, in regula mergeti la executor sa=l execute silit.
Nu aveti nicio obligatie sa-l informati cand mergeti in parc. in vizita, la rude sau in vacante. Nu-i place sa mearga in instanta.
Omul va terorizeaza si va ataca cat ii permiteti. Daca vreti sa-l puneti la punct, contra atacati, executati-l cu pensia, nu-i permiteti vizita in afara hotararii, solicitati-l pentru copil in scris. de tipul am nevoie de pampersi. de lapte. de sirop de febra etc. nu se conformeaza faceti sesizare la DGASPC. In rest. cum a zis Martonze. adica inregistrari si martori. iar la nevoie ordin de protectie. Nu=i ratati nico greseala. In final. ori isi baga mintile in cap. ori dispare. caci astfel de "tatici" trebuie sa li arate unde le e locul si care le e limita!
Nu-mi vine sa cred ce aud....
Daca in maxim 48 ore nu mergeti la un executor sa puna in aplicare sentinta, aveti probleme serioase din multe puncte de vedere. In ceea ce priveste pe fostul, u are decat sa stea la inchisoare. Ne plata pensiei alimentare timp de 3 luni consecutive, se pedepseste cu inchisoarea.
Nu e treaba lui ce faceti cu viata si timpul dumneavoastra.
Sa va ia copilul? Nici macar cu trupa speciala nu va putea sa o faca.
mergeti urgent la un executor.
Succes si fericire va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncredintare minor - cum sa procedez? Ioana_Maria79 Ioana_Maria79 Buna ziua! Am divortat in anul 2012 si am o sentinta definitiva in care se mentioneaza incredintarea minorei mamei, stabilirea domiciliului la mama, fara ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizita minor IngridIoana IngridIoana sunt mama unui baietel de 2 ani. in martie 2012 s-a stabilit in intstanta programul de vizita pentru minor in favoarea tatalui (el a fost cel care a cerut ... (vezi toată discuția)
Mama baietelului nu ma lasa, sa-mi vad fiul - ce este de facut gaz gaz Ne-am separat de partenerul de viata la sfarsitul luni mai. De atunci nu ma lasa, sa-mi vad fiul. Mai precis, saptamana trecuta mi-am aztu fiul de trei ori: de ... (vezi toată discuția)