Ne-am separat de partenerul de viata la sfarsitul luni mai. De atunci nu ma lasa, sa-mi vad fiul. Mai precis, saptamana trecuta mi-am aztu fiul de trei ori: de doua ori cate 10 minute pe terenul de joaca, iar o data in fata blocului, cam tot 10 minute. De vineri nici nu raspunde la sms.
Daca trimit zilnic un sms cu textul "Cand pot sa-mi vad fiul?", poate sa ma acuze cu hartuiala?
Ce pot face, sa ma lase sa-mi vad fiul? Treaba este, ca vrea sa scoata cati mai multi bani din mine. I-am oferit 800 lei/luna, insa vrea mai mult de 1000 lei, si asa vrea sa ma santajeze.
Deci, ce este de facut?
Trebuie sa depuneti o actiune in instanta prin care sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti , stabilirea domiciliului minoruilui si un program de vizitare minor.
Puteti depune cererea chiar daca activitatea instantelor este redusa in iulie si august, insa termen de judecata probabil o sa aveti dupa 1 septembrie. Eventual ,dupa ce ati depus cererea de chemare in judecata, puteti depune si o cerere pentru ordonanta presedintiala.