avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legea Voluntariatului 2014
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legea Voluntariatului 2014

Salut,

As avea si eu nevoie de ceva lamuriri legate de legea voluntariatului. Eu sunt reprezentantul unei ligi studentesti si as dori sa emit certificate care sa ateste faptul ca respectivul face actiuni de voluntariat, singura problema este ca nu stiu cum.

Din ce am citit in lege, ca voluntarul sa fie LEGAL membru, are nevoie de contract de voluntariat. Asta nu ar fi o problema, singura problema este ca acel contract trebuie inregistrat. Intrebarile mele sunt:
1. De unde iau nr de inregistrare?
2. Banuiesc ca noi ca si ONG, trebuie sa avem un registru. Daca da, de unde il iau sau cum il fac. Am inteles ceva in genul unui caiet special, cu pagini numerotate si stampilate
3. Daca este asa, ce trebuie sa cuprinda acel caiet special?

O alta intrebare are legatura cu emiterea certificatelor care sa ateste ca persoana X este voluntar. Din nou, trebuie nr de inregistrare, care il iau/dau tot din acel caiet special?

Cum trebuie sa arate acele certificate? Pot sa fac eu un model si este ok atata timp cat are nr de inregistrare al certificatului + nr de inregistrare al contractului de voluntariat?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:51, 17 Iulie 2014
Legea 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 469 din 26 iunie 2014 si intra in vigoare la 30 de zile dupa publicare.
Dati numere in interiorul asociatiei, pentru contractele de voluntariat. Sa aveti un caiet cu evidenta la tot ce iese din asociatie (acte) si la care dati numere.
Nu e un model standard al registrului de evidenta al voluntarilor.
Un model care poate fi adaptat la cerintele asociatiei dumneavoastra, va dau mai jos:
Nr. crt.
Numele si prenumele
Date de identificare din buletin(cnp)
Date de contact
Data de începere a activitătii
Data de sfârsit al activitătii
Număr total de zile lucrate
Punctul de lucru
Tipul activitătii
Observatii
Dar cu nr total de zile lucrate, cum pot sa il trec in momentul semnarii contractului, cand nu stiu cate zile o sa lucreze?

Modelul ce mi l-ati dat este valabil si pentru certificatele eliberate odata cu incetarea activitatii?
Sunt coloane unde veti completa dupa ce voluntarul a desfasurat o anumita activitate. De exemplu a participat la o campanie de colectare 2% care dureaza poate si 3 luni dar termenul efectiv si alte detalii le puteti completa la incheierea perioadei. In acel tabel poate aparea aceeasi persoana care intr-un an a participat la mai multe activitati.
Puteti sa adaugati si alte coloane care sa va ajute.
Bun. Eu sunt mai incepator in treaba asta, de asta nu prea inteleg.

Eu as vrea sa semnez doar un contract cu voluntarul, pentru o perioada de un an, sa zicem. El, in cadrul contractului, o sa participe la mai multe activitati. (Suntem societate de medicinisti, cu mai multe tipuri de proiecte).
Nu poate sa fie doar un contract, fara tipul actiunii si locul desfasurarii?
Iar nr contractului va fi dat de catre nr.crt, nu? Data nu trebuie sa o pun niciunde in tabel?

Un alt lucru care ma intereseaza. Ca sa fie totul legal, si sa fie recunoscuta activitatea ca si experienta, ce coloane sunt obligatorii?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
alexciuta, utilizator
Da, contractul e separat si vedeti in lege ce trebuie sa contina iar registrul contine mai mult ce face el efectiv si cand. Numarul curent de acolo e altceva decat numarul contractului de voluntariat.
Treaba cu abilitatile si experienta rezulta din ce tipuri de activitati organizati si la care voluntarul se implica. Nu e o regula generala si depinde de fiecare asociatie in parte.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Registru de intrari iesiri vioviod vioviod Se poate face un registru de intrari iesiri dintr-un caiet studentesc? Si daca da, ce coloane tb. completate ? Mai exact care este capul de coloane? ... (vezi toată discuția)
Registru de bani personal magda.balog magda.balog Buna ziua, As dori sa intreb ceva in legatura cu registrul de bani personal, se gaseste undeva tipizat in magazine de exemplu sau se scoate de pe internet? Si ... (vezi toată discuția)
Certificat de voluntariat Tulip tulip Tulip tulip Am facut voluntariat in domeniul financiar contabil in cadrul a trei asociatii fara scop patrimonial in domeniul sportiv. Cum se poate obtine un Certificat de ... (vezi toată discuția)