avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua
in urma procesului de divort, minorul a fost incredintat mamei.tatal vrea sa introduca recurs in termen de 30 zile incepand cu 06.05.2009.in aceasta per de timp, fosta sotie are dreptul sa ia copilul? chiar daca copilul vrea sa stea cu tatal? poate sa faca asta? avand in vedere ca hotararea nu e definitiva,rog raspuns urgent, cu multumiri
In conditiile in care copilul este la tata, iar tata formuleaza calea de atac- apelul-, ci nu recurs asa cum ati scris, hotararea nefiind definitiva, doar dupa solutionarea apelului, copilul daca doreste poate sta la tata pana cand se va da o hotarare definitiva si irevocabila, avand si recursul la dispozitie dupa acest apel.
Mama poate sa se adreseze dupa aceea unui executor judecatoresc, insa trebuie sa n u se ajunga acolo.
Nu a avut avocat?
Cati ani are copilul?X-(
nu a avut avocat
fetita are 11 ani
astazi a venit sa-i ia fetita
nu mai stie ce sa faca
la judecatoria videle nu-i da dosarul sa se uite prin el pana nu primeste scrisoarea cu hotararea , sedinta fiind in 6.05.2009 scrisoarea nu a ajuns nici pana acum
sa faca o ordonanta presedintiala provizorie? exista? se poate?
Dosarul se afla din data de 6.05.2009 la Judecator pentru a se redacta hotararea, de aceea nu este de gasit in arhiva. Dupa ce va soseste hotararea acasa trebuie sa formulati apel in termen de 30 de zile, in conditiile in care ati si divortat prin actiunea de fata, daca este doar o cerere de incredintare, se formuleaza apel in termen de 15 zile de cand ati primit hotararea.
Copilul a fost audiat in camera de consiliu?
S-ar putea ca fetita sa fi spus ca vrea la mama.
In orice caz angajati un avocat.!
Cu stima!:(
Nici nu ma mir ca nu a reusit fara avocat...:rolleyes: da, se mai poate rezolva problema,dar nu singur...:help: sper ca romanii sa invete o data regula de baza a succesului "ai de reparat pantofi, du-i la pantofar, ai de reparat o masina, du-o la mecanic, esti bolnav, du-te la medic, ai un proces, angajaza-ti un avocat"
daca copilul este la tata acesta ramane pana cand hotararea de divort ramane definitiva.deci cand se poate executa

Alte discuții în legătură

Recurs la hotararea de divort cu minori dora1971 dora1971 Buna ziua. Am divortat impreuna cu sotul meu de comun acord, iar fetita i-a fost incredintata lui, tot de comun acord, pentru ca eu sa-mi platesc ratele la ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor 12 ani marafx marafx Am avut astazi decizia de divort cu incredintarea minorei de 12 ani catre mine, mama sa. Minora a trait 5 ani in casa bunicilor paterni. Actualmente tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul la vizite ruximani ruximani Buna ziua, vorbesc in numele fratelui meu, care are probleme cu fosta prietena cu care a trait timp de 4ani si au locuit la dom. fratelui ,rezultand un ... (vezi toată discuția)