Buna ziua.As avea o intrebare cu privire la o problema.
Momentan sant in Grecia si urmeaza sa ma intorc in tara pe data de 23 august cu avionul..
Carte de identitate expira pe data de 26 august..
Va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu un raspuns as avea probleme la intrarea in tara?
Carte de identitate este inca valabila dar am citit pe forum ca cu 15 zile inainte de expirare este obligatorie depunerea actelor.
Va multumesc anticipat...
exista un termen insa se refera la iesirea din tara si nu la intrare. De ex nu puteti iesi din tara azi cu un document care mai este valabil 3 zile deoarece se presupune ca puteti sta mai mult si la intoarcere va fi expirat. Daca nu s-a modificat de anul trecut acest termen este de 6 luni.
De ce sa nu se poata iesi cu CI si in ultima zi a termenului de valabilitate? Poate omul merge la un magazin langa granita si se intoarce intr-o ora. Nu i se poate interzice iesirea din tara pe acest motiv.
Regula aceea de 6 luni exista si se aplica doar in cazul cererilor de viza pentru state care sunt in afara UE, deci pentru pasapoarte.
sincer nu am avut curiozitatea sa caut cadrul legilativ dar pe mine personal nu m-au lasat sa ies. Am discutat cu toti care erau de serviciu la acel punc de frontiera si degeaba. Posibil sa fi fost un abuz din partea lor dar daca vrei sa nu-ti strici vacanta e bine de stiut.
Acte
adriananiculae
Am o intrebare: actual traiesc in Spania cu familia mea (parinti si frate) si anul acesta vroiam sa ne intoarcem in Romania , problema este ca fratele meu nu ... (vezi toată discuția)