avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cauze similare, dar cu apel la instante diferite
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cauze similare, dar cu apel la instante diferite

dupa o concediere colectiva au existat mai multe contestatii si procese.

in solutiile date exista doua tipuri de precizarii: "Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti ? Secţia a VIII-a" si "Cu recurs în 10 zile de la comunicare".

In ultimul caz dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

De ce aceasta diferenta intre instante? De ce unele dosare au apel la TMB, iar altele la Curtea de Apel?X-(

Ca sa nu spun ca un dosar care avea in solutie sintagma "Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti ? Secţia a VIII-a." a ajuns tot la Curtea de APEL.






Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:50, 17 Iulie 2014
Deoarece una dintre actiuni a fost introdusa la data cand era in vigoare vechiul Cod de procedura Civila, calea de atac fiind recursul, iar cealalta a fost introdusa dupa intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura Civila, iar o sentinta pronuntata pe reglementarea noua este supusa apelului.
menoin a scris:
in solutiile date exista doua tipuri de precizarii: "Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a" (...)

Teoretic, acestea sunt litigii introduse pe rolul instanței după data de 15 februarie 2013....
(...) si "Cu recurs în 10 zile de la comunicare".

...iar acestea sunt litigii introduse pe rolul instanței înainte de data de 15 februarie 2013.


menoin a scris:
Ca sa nu spun ca un dosar care avea in solutie sintagma "Cu apel în 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a." a ajuns tot la Curtea de APEL.

Calea de atac se depune la instanța care a pronunțat hotărârea, însă ea va fi judecată tot de instanța superioară în grad. În prezent, potrivit art. 425, alin. (3) Cod procedură civilă, există obligația pentru instanțe de a menționa, în dispozitivul hotărârii, și instanța unde se depune cererea pentru exercitarea căii de atac a apelului sau a recursului.
Continutul hotararii Art. 425
.................
(3) In partea finala a dispozitivului se vor arata daca hotararea este executorie, este supusa unei cai de atac ori este definitiva, data pronuntarii ei, mentiunea ca s-a pronuntat in sedinta publica sau intr-o alta modalitate prevazuta de lege, precum si semnaturile membrilor completului de judecata. Cand hotararea este supusa apelului sau recursului se va arata si instanta la care se depune cererea pentru exercitarea caii de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cerere recurs masayoshi masayoshi Nu inteleg acestea: [quot]Cererea de recus se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii.[/quot] Asta inseamna ca inregistrez ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Noul termen la chemare in judecata la bucuresti, peste 14 luni justice123 justice123 Pardon, 16 luni =D> Doar o constatare. Stie cineva care e explicatia? (vezi toată discuția)