avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tribunalul ma intreaba in adresa primita care este ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tribunalul ma intreaba in adresa primita care este contul bancar al partii adverse. Cum raspund daca nu stiu aceste date?

Buna ziua

Am primit o comunicare de la Tribunal prin care mi se cere sa comunic contul bancar al partii adverse. Nu stiu acest numar de cont.
Dosarul a fost mulat de la un tribunal la altul si partea adversa, intr un raspuns dat,mentioneaza contul bancare dar 4 cifre sunt inlocuite cu XXXX.

Cum raspund la aceasta cerere?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana001 , utilizator 20:37, 21 Iulie 2014
În primul rând că trebuie să menționați această dată în cererea de chemare în judecată numai dacă o cunoașteți. Acest aspect rezultă din dispozițiile art. 194, lit. a) Cod procedură civilă.
Art. 194
Cererea de chemare in judecata va cuprinde:
a) numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoane juridice, denumirea si sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde si codul numeric personal sau, dupa caz, codul unic de inregistrare ori codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar ale reclamantului, precum si ale paratului, daca partile poseda ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Daca reclamantul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;

Având în vedere prevederea citată, puteți să comunicați instanței că nu cunoașteți contul bancar al pârâtei.

Pe de altă parte, dacă vă judecați cu o autoritate sau cu o instituție publică, contul bancar menționat de aceasta este corect. Puteți, dacă doriți, să îl comunicați instanței pe acesta.
Da, este vorba de contul unei institutii publice, cont pe care institutia l a indicat intr un raspuns la tribunalul de sector, dar contul avea 4 cifre sustituite cu XXXX.

Da, știu, așa sunt conturile instituțiilor publice. N-aș putea să vă spun de ce sunt așa, dar pot să vă spun că un cont asemănător trec și eu în cererile de chemare în judecată și în întâmpinări.
Multumesc. De mult ajutor raspunsul furnizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu contul bancar al paratului? valyd11 valyd11 Mi s-a cerut la cererea de chemare in judecata contul bancar al paratului. Cum aflu daca are sau nu cont bancar si care e ?? (vezi toată discuția)
Intampinare Adriaaa Adriaaa Buna ziua,sunt in proces cu ANAF Navodari pentru restituirea taxei de poluare in: dosar nr.4565/118/2013 si acum am primit o Comunicare in care mi se cere sa ... (vezi toată discuția)
Menþiunile care trebuie comunicate instanþei în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecatã rcolo rcolo Am depus o contestatie impotriva unui proces verbal emis de Brigada de Politie Rutiera, copie dupa pv cu mentiunea conform cu originalul, contestatia si copie ... (vezi toată discuția)