avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Menþiunile care trebuie comunicate instanþei în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Menþiunile care trebuie comunicate instanþei în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecatã

Am depus o contestatie impotriva unui proces verbal emis de Brigada de Politie Rutiera, copie dupa pv cu mentiunea conform cu originalul, contestatia si copie dupa documentele personale (CI si permis) in termen legal, iar recent am primit de la Judecatorie o Comunicare de adresa cu urmatoarea rezolutie:

In baza art 200 alin 3 NC. proc. civ trebuie sa precizez / comunic
-sediul paratului
-cnp sau cui, J, contul bancar al paratului, etc.
-adresa electronica, nr de telefon / fax ori altele ale reclamantului si ale paratului in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant.
In cazul in care nu cunoasteti datele solicitate mai sus, precizati aceste aspecte in scris.

Intrebari:
1. Tinand cont ca am atasat PV, nu se pot identifica de acolo? Daca nu, instanta nu poate dispune anularea pv pe motiv de viciu?
2. Pot comunica instantei ca nu cunosc alte date ala paratului decat cele mentionate in PV?
3. Scrisoarea avand parafa Presedintelui Judecatoriei, ii trebuie adresata personal?

Multumiri :love2:
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:49, 14 Aprilie 2013
1. Răspunsul la ambele întrebări este ”nu”. Cererea de chemare în judecată nu poate fi completată de instanță pentru că nu este instanţa cea care se autosesizează cu judecarea pricinilor. Cererea de chemare în judecată vă aparține, prin urmare vă aparține și obligația legală de a o formula conform rigorilor procesuale.

O cerere de chemare în judecată trebuie să cuprindă numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, ea trebuie să cuprindă și celelalte mențiuni prevăzute la art. 194, pct. a) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă (NCPC), în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dacă nu cunoașteți toate mențiunile solicitate, trebuie să comunicați acest lucru instanței în termen de 10 zile, așa cum vi s-a solicitat.

Vă aflați în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecată, moment procesual în care nu se poate pune în discuție legalitatea și temeinicia procesul verbal de contravenție.

2. Puteți răspunde instanței că nu cunoașteți datele solicitate, însă trebuie să precizați sediul intimatului.

3. Nu înțeleg întrebarea dvs., însă, dacă vă referiți la răspunsul pe care îl veți trimite instanței, acesta se adresează Președintelui instanței (sus scrieți numărul de dosar și ”Domnule Președinte”, iar jos de tot scrieți ”Domnului Președinte al Judecătoriei X” ).

Procedura de regularizare a cererii de chemare în judecată este reglementată la art. 200 Cod procedură civilă, articol pe care îl puteți citi mai jos.
ART. 200
Verificarea cererii şi regularizarea acesteia
(1) Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194 - 197.
(2) Când cererea nu îndeplineşte aceste cerinţe, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile, cu menţiunea că, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, trebuie să facă completările sau modificările dispuse, sub sancţiunea anulării cererii. Se exceptează de la această sancţiune obligaţia de a se desemna un reprezentant comun, caz în care sunt aplicabile dispoziţiile art. 202 alin. (3).
(3) Dacă obligaţiile privind completarea sau modificarea cererii nu sunt îndeplinite în termenul prevăzut la alin. (2), prin încheiere, dată în camera de consiliu, se dispune anularea cererii.
(4) Împotriva încheierii de anulare, reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, solicitând motivat să se revină asupra măsurii anulării.
(5) Cererea de reexaminare se face în termen de 15 zile de la data comunicării încheierii.
(6) Cererea se soluţionează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanţei respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularităţile au fost înlăturate în termenul acordat potrivit alin. (2).
(7) În caz de admitere, cauza se retrimite completului iniţial învestit.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare adresã în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecatã laur_ufo laur_ufo Buna seara,am depus o contestatie pentru anularea unei amenzi de circulatie si am primit o notificare in care mi se cere sa depun la dosar numele paratului ... (vezi toată discuția)
Instanta ii va anula actiunea reclamantului ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! - conform Noului Cod de procedura civila, in Cererea de chemare in judecata reclamantul este obligat sa mentioneze si CNP-ul ... (vezi toată discuția)
Problema legata de procedura prealabila cezarad cezarad Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar civil in care am chemat pentru raspundere delictuala o societate comerciala in solidar cu administratorii ... (vezi toată discuția)