avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Problema legata de procedura prealabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Problema legata de procedura prealabila

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Intr-un dosar civil in care am chemat pentru raspundere delictuala o societate comerciala in solidar cu administratorii sai, am primit de la judecatorie o adresa prin care mi se pune in vedere sa indic numele si prenumele partilor persoane fizice (deci a administratorilor societatii), sa indic domiciliul sau resedinta lor, si sa le indic codul numeric personal.
Problema este urmatoarea. Eu stiu cum se numeste firma parata insa nu stiu numele administratorilor. Nestiind numele lor, cu atat mai putin se pune problema sa le stiu adresele sau CNP-urile. Intr-o astfel de situatie, ce pot face, intrucat ma confrunt cu riscul anularii cererii.
Sa trimit un raspuns instantei prin care sa spun ca nu cunosc datele paratilor persoane fizice ? Cum este de procedat, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:03, 21 Decembrie 2015
Puteti afla cine sunt administratorii de la ORC.

Referitor la CNP puteti mentiona ca nu il cunoasteti in precizarea pe care o veti depune.
Pai in orice caz nu mai am timp sa fac adresa la ORC, pentru ca mai am doar o zi la dispozitie si nu imi va parveni raspunsul. Intr-o atare situatie ce este de facut? Raspund instantei ca nu stiu nici cine sunt administratorii si invederez sa faca instanta adresa la ORC ? Nu risc sa imi anuleze cererea ?
Vi s-a dat termen 15 zile, pentru regularizarea cererii de chemare în judecată prin urmare nu este vorba despre o rezolvare de pe o zi pe alta.
Se va anula cererea de chemare în judecată, la care ați mai avea dreptul să solicitati o CERERE DE REEXAMINARE.
La Registrul comerțului printr-o cerere puteți afla numele , adresa și chiar CNP al administratorilor, și acest lucru chiar și în regim de urgență, bineînțeles cu plata taxei respective- chitanța va putea fi anexată ca și dovadă pt.cheltuieli de judecată
Puteti arata in scris instantei ca,potrivit art.194 a) teza II NCPC".......codul numeric personal,.....in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant ."Dar, numele si prenumele administratorilor sunt obligatorii,caz contrar, va putea anula cererea conf.art.200(3)NCPC.Conform art.200(5)NCPC impotriva incheierii de anulare,reclamantul va putea face numai cerere de reexaminare, in termen de 15 zile de la comunicarea incheierii.[Art.200(6)NCPC.].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata persoana fizica fara sa-i stiu cnp-ul jobexp jobexp Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in calitate de firma, pot da in judecata (prin intermediul unui avocat) o persoana fizica careia nu ii stiu CNP-ul. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Menþiunile care trebuie comunicate instanþei în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecatã rcolo rcolo Am depus o contestatie impotriva unui proces verbal emis de Brigada de Politie Rutiera, copie dupa pv cu mentiunea conform cu originalul, contestatia si copie ... (vezi toată discuția)
Anularea cererii datorita neprecizarii c.n.p. gambette gambette Instanta a dispus anularea cererii motivand ca reclamantul nu a dat curs solicitarii de a-si preciza c.n.p.-ul.Totusi la cererea depusa de reclamant este ... (vezi toată discuția)