avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata persoana fizica fara sa-i stiu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata persoana fizica fara sa-i stiu CNP-ul

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in calitate de firma, pot da in judecata (prin intermediul unui avocat) o persoana fizica careia nu ii stiu CNP-ul. Cunosc doar nume, prenume si adresa. Este vorba de un prejudiciu adus firmei de catre pers. respectiva. Am contactat un avocat si mi-a cerut CNP-ul persoanei respective. Va rog sa-mi spuneti cum va trebui sa procedez? Va mltumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:17, 7 Iunie 2016
eu zic ca merge si fara CNP, desi procedura civila asa cere.
Puteţi să o chemaţi în judecată şi fără să îi cunoaşteţi C.N.P.-ul. Codul de procedură civilă prevede faptul că C.N.P.-ul pârâtului se menţionează în cererea de chemare în judecată doar dacă este cunoscut de către reclamant. Avocatul dvs. va preciza în cerere faptul că nu cunoaşteţi C.N.P.-ul pârâtului şi nu vor fi probleme.
Este adevarat art.194 lit.a)NCPC se refera si la CNP,dar mai departe face precizarea"in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant"astfel ca ,daca avocatul va face precizarea in cererea de chemare in judecata ca nu cunoaste CNP parat se poate formula cererea si fara CNP, nu constituie motiv de anulare a cerererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecatoria cere sa precizez cnp-ul unei persoane ContSters414820 ContSters414820 La judecatorie mi sa cerut sa aduc cnp persoanei care o reclamam .au facuto ca sa nu mai pot porni procesul ca nimebi nu a vru sa dea detali despre cnp -ul ... (vezi toată discuția)
Instanta ii va anula actiunea reclamantului ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! - conform Noului Cod de procedura civila, in Cererea de chemare in judecata reclamantul este obligat sa mentioneze si CNP-ul ... (vezi toată discuția)
Menþiunile care trebuie comunicate instanþei în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecatã rcolo rcolo Am depus o contestatie impotriva unui proces verbal emis de Brigada de Politie Rutiera, copie dupa pv cu mentiunea conform cu originalul, contestatia si copie ... (vezi toată discuția)