avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecatoria cere sa precizez CNP-ul unei persoane
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecatoria cere sa precizez CNP-ul unei persoane

La judecatorie mi sa cerut sa aduc cnp persoanei care o reclamam .au facuto ca sa nu mai pot porni procesul ca nimebi nu a vru sa dea detali despre cnp -ul respectivului.pa care-l reclamam .
În cererea de chemare în judecată trebuie să fie menţionat şi C.N.P.-ul pârâtului. În măsura în care reclamantul nu cunoaşte C.N.P.-ul pârâtului, trebuie să precizeze aceasta în cerere.

Art. 194, lit. a) Cod procedură civilă:
Articolul 194
Cuprinsul cererii de chemare în judecată

Cererea de chemare în judecată va cuprinde:
a) numele şi prenumele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar ale reclamantului, precum şi ale pârâtului, dacă părţile posedă ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, în măsura în care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispoziţiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;(...)
Nu este obligatoriu daca nu cunoasteti CNP,oricum nu intra intre elementele a caror lipsa din cererea de chemare in judecata sa duca la anularea cererii de chemare in judecata.
Daca s au cerut aceste elemente prin adresa scrisa, sub sanctiunea anularii cererii, atunci e posibil sa aveti si asa surprize.

Ori faceti dovada demersurilor efectuate si a imposibilitatii de a obtine aceste date, ori precizati in scris instantei ca nu le cunoasteti.
In situatia in care exista un temei legal - ati depus cererea de chemare in judecata, adica exista un dosar pe rol, solicitati un certificat de grefa in care sa apara numele persoanei al carei CNP doriti sa il aflati. Cu acest certificat ( sau cu o adresa scrisa de la instanta in care vi se pune in vedere sa aflati CNP-ul paratului), o taxa de furnizare date in valoare de 1 leu, timbru fiscal de 5 lei si o cerere scrisa va puteti adresa la Evidenta Persoanei de la locul dvs. de domiciliu ( adica unde vi s-a eliberat cartea de identitate) , iar lucratorii de la evidenta vor transmite catre instanta datele solicitate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata persoana fizica fara sa-i stiu cnp-ul jobexp jobexp Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in calitate de firma, pot da in judecata (prin intermediul unui avocat) o persoana fizica careia nu ii stiu CNP-ul. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Instanta ii va anula actiunea reclamantului ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! - conform Noului Cod de procedura civila, in Cererea de chemare in judecata reclamantul este obligat sa mentioneze si CNP-ul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la justitie, la o judecata dreapta doru58 doru58 Cum se poate afla C.N.P si alte date personale ale oricarei persoane pe care o ,,reclami,, in instanta(in cazul meu, al unui ministru sau fost ministru), cum ... (vezi toată discuția)