Am avut un incident cu masina si asigurarea trebuie sa ma despagubeasca.
Asigurarea imi cere unele documente care nu sint prevazute in contractul der asigurare.
In acest fel refuza sa ma despagubeasca.
Pot considera aceasta un abuz in serviciu si sa fac reclamatie la Parchet?
Intrebarea este confuza, daca nu specificati ce fel de dauna(accident) si ce fel de documente va solicita asiguratorul in raport cu ce fel de polita (CASCO/RCA).
Din lipsa de amanunte, presupun ca vi-se cere dovada producerii evenimentului asigurat.(pv politie/pompieri/admin. drumurilor/primarie/etc.) Acestea nu sunt enumerate in conditiile de asigurare dar reprezinta dovezile pe care trebuie sa le aveti pentru a se putea constata cauza si responsabilitatile evenimentului.
Poate reveniti cu precizari.
Va multumesc.
Sint transportator si asigurarea este CMR.
Acum nu mai imi cere factura marfii ca l am amenintat ca nu respecta conventia CMR dar imi cere dovada platii catre pagubit.
Eu transport pentru o agentie de expeditii si nu am raport direct cu beneficiarul marfii.
I am trimis o dovada ca, casa de expeditii mi a retinut mie banii.
Nu inteleg de ce solicita dovada platii la beneficiarul marfii cind eu nu am raport juridic cu acesta.
Transport
filofteea
S.C. din Romania cumpara utilaje din Italia in valoare de 500,000, Avand in vedere valoare mare cumparatorul asigura marfa, incheiand polita de asigurare. ... (vezi toată discuția)