avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Abuz in serviciu-Asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Abuz in serviciu-Asigurare

Am avut un incident cu masina si asigurarea trebuie sa ma despagubeasca.
Asigurarea imi cere unele documente care nu sint prevazute in contractul der asigurare.
In acest fel refuza sa ma despagubeasca.

Pot considera aceasta un abuz in serviciu si sa fac reclamatie la Parchet?
Cel mai recent răspuns: VONPAUL006 , utilizator 20:10, 17 Iulie 2014
ce documente v-au cerut ?
Intrebarea este confuza, daca nu specificati ce fel de dauna(accident) si ce fel de documente va solicita asiguratorul in raport cu ce fel de polita (CASCO/RCA).
Din lipsa de amanunte, presupun ca vi-se cere dovada producerii evenimentului asigurat.(pv politie/pompieri/admin. drumurilor/primarie/etc.) Acestea nu sunt enumerate in conditiile de asigurare dar reprezinta dovezile pe care trebuie sa le aveti pentru a se putea constata cauza si responsabilitatile evenimentului.
Poate reveniti cu precizari.
Va multumesc.
Sint transportator si asigurarea este CMR.
Acum nu mai imi cere factura marfii ca l am amenintat ca nu respecta conventia CMR dar imi cere dovada platii catre pagubit.
Eu transport pentru o agentie de expeditii si nu am raport direct cu beneficiarul marfii.
I am trimis o dovada ca, casa de expeditii mi a retinut mie banii.
Nu inteleg de ce solicita dovada platii la beneficiarul marfii cind eu nu am raport juridic cu acesta.

Va multumesc pentru interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare marfuri pe perioada transportului c.m.r. DalyaMarya DalyaMarya va rog mult sa-i spuneti si mie care sunt conditiile raspunderii pe CMR pe langa art 17 si 23.. Speta este urmatoarea: A a pagubit pe B , A are asigurare CMR ... (vezi toată discuția)
Transport filofteea filofteea S.C. din Romania cumpara utilaje din Italia in valoare de 500,000, Avand in vedere valoare mare cumparatorul asigura marfa, incheiand polita de asigurare. ... (vezi toată discuția)
Transport marfa international ue (uk) Raoul_mw Raoul_mw Buna ziua. O scurta intrebare as dori sa va adresez: ce documente sunt necesare pentru a transporta (legal) diverse produse in UK? Nu ma refer la cele ... (vezi toată discuția)