avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie fara mentionarea taxei de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie fara mentionarea taxei de timbru

S-a depus in luna iulie 2014 la curtea de apel o cerere de revizuire pentru o speta privind concediere functionar public - descoperire inscris nou ( judecarea cauzei s-a facut dupa vechiul cod de procedura civila in anul 2012 ).
Pentru aceasta cerere de revizuire la depunerea in luna iulie 2014 nu s-a platit taxa de timbru si nu s-a depus timbrul judiciar .

S-a primit citatia de la curtea de apel , termenul fiind stabilit pe 02 .09.2014 .
In citatia primita nu se face referire la timbrul judiciar care trebuie depus si taxa de timbru care trebuie platita .
Ce se intampla la termenul din 02.09 ? Poate fi respinsa actiunea ca netimbrata ?
Se poate cere instantei sa precizeze cuantumul si termen pentru plata / timbrare ?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
mototo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 12:04, 26 Iulie 2014
nu se va respinge actiunea ca netimbrata deoarece nu s-a pus in vedere partii sa timbreze. dupa ce se va pune in vedere partii sa timbreze,lipsa platii taxei poate fi invocata pe baza de exceptie. probabil se va amana cauza si se va obliga partea la plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Recurs extraordinar (cai extraordinare de atac) cocagh cocagh Am avut pe rol un proces in contencios administrativ. La tribunal a fost respinsa cauza prin exceptia de tardivitate. Am facut apel cerand judecarea in lipsa. ... (vezi toată discuția)
Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)