avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social si somaj

Buna ziua! Doream sa va intreb: daca nu beneficiez de indemnizatie de crestere copil..dar primesc totusi alocatie de 200 lei pentru el, nu pot beneficia nici de somaj, si nici de ajutor social? Asa mi s-a spus de la Directia Muncii..sa merg acasa si sa imi cresc copiii pina la 7 ani, nu voi putea beneficia de nici un fel de alt ajutor...dar cu ce sa ii cresc ? cu 240 de lei alocatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:18, 17 Iulie 2014
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca:
- v-a incetat contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni pemergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Alocatia de stat pentru copii o primiti indiferent ca sunteti salariata, in somaj sau fara venituri.

3. - Despre ajutorul social mergeti la primarie sa intrebati sau cititi si pe:
[ link extern ]
- Ce scrie acolo este valabil pentru toate primariile din tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj cristi.a cristi.a Buna ziua, Din pacate cred ca stiu raspunsul, dar as vrea sa fiu sigura. Intre anii 2005 - 2010 am fost angajata cu CM. In 2010 mi-am dat demisia, nu ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata_somaj Irina_S Irina_S Buna ziua, Am o intrebare. Daca am peste 24 luni muncite, cu 3 zile de concediu fara plata. Din cauza acestor zile exista posibilitatea sa nu beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj TomaFrantica TomaFrantica Am decis sa suspend firma de la 1.07.2013 . Sunt administrator cu contract de munca de 4 ore . Popt beneficia de somaj ? (vezi toată discuția)