avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie sanitara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie sanitara

sint asistenta de laborator la un spital de urgenta.am inteles de la liderul de sindicat si cei de la federatie ca norma de lucru este de 35 de ore,desfasurate de luni pina vineri. deci simbata si duminica,legal,este timpul meu liber. cu toate acestea,spitalul fiind de urgenta,laboratorul trebuie sa functioneze non stop,deci si simbata,duminica si in sarbatorile legale.cu toate acestea,spitalul nu are nici un acord cu noi,asistentii din laborator,conform caruia sa trebuiasca sa asiguram serviciul in aceste zile.in acest caz as dori sa imi explicati foarte clar,cu articole de lege cum ar trebui sa fim platiti pentru aceste zile de simbata ,duminica si sarbatori legale.cei de la sindicat ne-au spus ca,fiind timpul nostru liber deoarece cele 35 de ore norma legala le efectuam de luni pina vineri se considera ore suplimentare si trebuiesc platite dublu.mentionez ca noi nu dorim zile libere,deoarece avem un numar mare de zile de concediu neefectuate.

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare didilinar didilinar Caz concret:sint asistenta medicala de laborator,norma mea este de 7 ore/zi,de luni pina vineri.De 2 ori pe luna,deoarece spitalul este unul de urgenta si nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu programul de servici mirelaelena2 mirelaelena2 buna ziua va rog frumos sa ma lamuriti lucrez intr-un magazin programul este urmatorul .....ex sapt aceasta miercuri 9.30-21, vineri 1.30-21 ,simbata 9.30-21 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si repausul legal herminav herminav Buna ziua, Salariat ce a beneficiat de concediu medical 5 zile calendaristice, din care 2 zile sint simbata si duminica. El crede ca ar trebuii sa beneficieze ... (vezi toată discuția)