avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical si repausul legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical si repausul legal

Buna ziua,
Salariat ce a beneficiat de concediu medical 5 zile calendaristice, din care 2 zile sint simbata si duminica. El crede ca ar trebuii sa beneficieze de liber pentru cele 2 zile de medical care au fost in weekend, Programul de lucru de de luni pina vineri , iar in unele situatii se lucreaza si simbata si duminica, beneficiaza de spor de weekend si liberul aferent in alte zile ale saptaminii,, dar in timpul lunii are de obicei cite doua weekenduri (adica simbata si duminica) libere. Este corect sa beneficieze pe linga liberele din luna ( de ex. 8 libere si de alte 2 zile libere? Eu cred ca nu este corect si nici nu am gasit nimic specificat in legislatie cu privire la acest aspect, ca in cazul muncii suplimentare sau muncii in zi de sarbatoare legala.
Va multumesc anticipat pentru intelegere si lamurire!
Cel mai recent răspuns: herminav , utilizator 13:46, 14 Octombrie 2019
Nu este corect sa beneficieze de zile libere pentru perioada cat a fost in concediu medical.
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca programul de lucru este de luni-vineri 8h/zi, ... herminav herminav Buna ziua! Daca programul de lucru este de luni-vineri 8h/zi, 2 zile libere(simbata si duminica), iar in unele situatii este necesar lucru simbata si ... (vezi toată discuția)
concediul medical razvan.razvan razvan.razvan Buna ziua, Am o intrebare referitor la pontarea concediului medical. Spre exemplu luam o luna in care sunt 21 zile lucratoare deci 168 ore. Daca concediu ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare didilinar didilinar Caz concret:sint asistenta medicala de laborator,norma mea este de 7 ore/zi,de luni pina vineri.De 2 ori pe luna,deoarece spitalul este unul de urgenta si nu ... (vezi toată discuția)