avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Daca programul de lucru este de luni-vineri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Daca programul de lucru este de luni-vineri 8h/zi, ...

Buna ziua!

Daca programul de lucru este de luni-vineri 8h/zi, 2 zile libere(simbata si duminica), iar in unele situatii este necesar lucru simbata si duminica pentru care se acord spor de weekend si alte 2 zile libere in cursul saptaminii.
Avind in vedere ca zilele de Craciun 2021- 25,26 sint vineri si simbata, deci a doua zi de craciun se suprapune cu repausul de weekend. Este corect ca pentru ziua de simbata fiind necesara prezenta la locul de munca, programul de lucru sa fie de 4 ore plus sporul de weekend si acordat in timpul saptaminii alte 2 zile libere? Va multumesc anticipat pentru lamurire.
Cel mai recent răspuns: herminav , utilizator 14:32, 27 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi se pare corecta o astfel de situatie ....atentie si la Decizia ICCJ nr. 22/2015 care a stabilit că angajatorii pot să-şi cheme salariaţii la muncă în zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează doar dacă acordă compensaţii: timp liber corespunzător sau, după caz, un spor la salariul de bază.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical si repausul legal herminav herminav Buna ziua, Salariat ce a beneficiat de concediu medical 5 zile calendaristice, din care 2 zile sint simbata si duminica. El crede ca ar trebuii sa beneficieze ... (vezi toată discuția)
Plata zilelor de sambata si duminica delles delles Am un program de lucru de 6 zile lucratoare si 2 libere si cand prind sambata si duminica la salariu mi se mai adauga un spor de 15%, vreau sa stiu si eu daca ... (vezi toată discuția)
Repaus saptaminal si sarbatori legale herminav herminav Buna ziua, 1. Repausul saptaminal este de 48 ore consecutive (simbata si duminica), insa in desfasurarea activitatii societati este necesara prezenta la ... (vezi toată discuția)