avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repaus saptaminal si sarbatori legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repaus saptaminal si sarbatori legale

Buna ziua,
1. Repausul saptaminal este de 48 ore consecutive (simbata si duminica), insa in desfasurarea activitatii societati este necesara prezenta la serviciu si in aceste zile. Salariatii ca lucreaza simbata si duminca beneficiaza de spor de weekend si zile libere in cursul saptamini. Problema este, ca nu intotdeauna cele doua zile pot fi consecutive. Daca pe parcursul luni beneficiaza de liberele aferente luni respective, este vreo problema?
2. Zi de sarbatoare legala (ex.15.08). Salariatul lucreaza in aceea zi, este platit pentru program normal 8 ore si beneficiaza de ziua libera in saptamina urmatoare. Consider ca s-au respectat prevederile art.142 (al.1).
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: herminav , utilizator 16:08, 28 August 2019
1. Nu sunt respectate prevederile legii cu privire la repausul saptamanal daca cele 48 de ore nu sunt consecutive.

2. Raspunsul este afirmativ.
Va multumesc pentru lamurire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

angajatorul e obligat de lege sa plateasca in plus zilele de simbata si duminica ,daca s-a lucrat in aceste zile ? Nelu ciucurel Nelu ciucurel Am si eu o intrebare , unde lucrez eu se lucreaza in flux continuu in sistem ture 12/24/48 adica lucrezi 12ore si ai liber 24 dupa tura de zi si 48 ore dupa ... (vezi toată discuția)
Repauzul saptaminal dana radu dana radu fiind o institutie cu foc continu, se considera repaus saptaminal ,doar simbata si duminica sau si zilele libere din cursul saptaminii,optinute in urma ... (vezi toată discuția)
ore supimentare efectuate simbata si duminica dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Un salariat a efectuat in luna decembrie 8 ore suplimentare simbata si 8 ore de Craciun. In luna ianuarie, dupa ... (vezi toată discuția)