avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere incetare contract art 55 lit b si decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere incetare contract art 55 lit b si decizie incetare art 81 alin 7

buna ziua,

poate sa m-ajute cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Se poate sa faci cerere de incetare contract cu art 55 lit b semnata de angajator ca este de acord si sa primesti decizia de incetare completata cu art 81 alin 7? de putut pare ca se poate... cel putin in cazul meu... dar as vrea sa stiu daca este in regula?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:41, 18 Iulie 2014
1. Dvs. ati solicita una si angajatorul a facut alta.

2. - Art. 55b din Codul muncii = incetarea contractuui individual de munca (CIM) cu acordul partilor.
- Art. 81(7) din Codul muncii - incetarea CIM prin demisie.

3. Finalul este acelasi (incetarea CIM) si nu va incomodeaza.
Este o neregula, dar absolut minora si, in opinia mea nevinovata.
Cu ce va incurca?
Nu este in regula , chiar daca are acelasi efect juridic.. Prin urmare,solicitati angajatorului sa rectifice decizia de incetare a c.i.m.
Nu ma deranjeaza, ideea e ca sper sa nu fie o contradictie intre cele 2 documente pe care le pastram fiecare dintre noi (cerere incetare/ decizie). Logic vorbind nu mi se pare ok sa fie stipulate articole diferite. Mi se pare normal sa fie acelasi art precizat, oricare ar fi el 55 sau 81. Multumesc
Exista contradictie intre cele documente , chiar daca temeiul de drept al incetarii are acelasi efect juridic.

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma poate da afara inainte de terminarea preavizului in caz de demisie? CristeaDenisa CristeaDenisa Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Am niste intrebari legate de desfacerea unui contract de munca: -cand se raporteaza in Revisal desfacerea, in ultima zi de preaviz, cand se ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi criistiina criistiina Mai exista demisie la zi? pot folosi aceasta cerere? Subsemnatul ________________ domiciliat in __________ , Str. _________________, identificat cu C.I. ... (vezi toată discuția)