avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum fac sa imi iau copilul cu mine in alta tara daca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum fac sa imi iau copilul cu mine in alta tara daca autoritatea parinteasca este comuna iar fostul sot refuza sa isi de-a acordul?

Ma intereseaza doar ce actiune ar trebui inaintata catre instanta astfel incat sa o pot lua cat mai repede..
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 15:02, 18 Iulie 2014
Este necesara o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca acordul de vointa al tatalui, pentru parasirea tarii, specificand locatia unde va veti deplasa, cat si pentru eliberarea pasaportului pentru minori.dispozitiile art. 18 alin. 2 din Legea 272/2004 care prevede ca

Deplasarea copiilor în ţară şi în străinătate se realizează cu înştiinţarea şi cu acordul ambilor părinţi; orice neînţelegeri între părinţi cu privire la exprimarea acestui acord se soluţionează de către instanţa judecătorească” art.2 al.2 din Legea nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.

Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ca să obţineţi suplinirea semnăturii în instanţă, trebuie să dovediţi că tatăl copilului refuză să vă dea acordul pentru părăsirea ţării.
Dacă dvs. vreţi să plecaţi definitiv din ţară, trebuie să demonstraţi că interesul major al copilului este să trăiască în acea tară alături de dvs.: că aveţi loc de muncă stabil bine remunerat, condiţii de locuit corespunzătoare, că minorul are posibilităţi bune de educaţie-grădiniţă, şcoală, etc. Se face anchetă psihosocială la domiciliul din străinătate, se verifică afirmaţiile dvs.
Dacă tatăl copilului demonstrează că are posibilităţi mai bune de creştere şi educare pentru copil, că acesta are legăuri strânse cu familia extinsă de aici, că are prieteni aici şi că doreşte să se ocupe dânsul de copil, suplinirea semnăturii este extrem de greu de obţinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Madalinaarsene91 Madalinaarsene91 Buna ziua. Am un copil cu un barbat pe care nu il intereseaza nimic de el (in 3 ani, a sunat de 4 ori sa vada ce face fiul lui). Eu sunt in Italia, copilul e ... (vezi toată discuția)
Acordul tatalui pentru scoaterea copilului din tara cris777 cris777 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele 2 situatii: 1. Parinti necasatoriti, [u]tatal apare in certificatul de nastere al copilului[/u], ... (vezi toată discuția)