avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sunt in divort cu sotia mea si ma intereseaza daca in urma partajului am dreptul la 1/2 din firma. Sotia mea este asociat unic al unei firme infiintata in timpul casatoriei si toate bunurile cumparate sunt cuprinse in catele contabile, ca mijloace fixe : 2 autoturisme, aparatura, mobila, etc.
Va rog dati-mi un fsta cum pot intre in posesia bunurilor ce-mi revin. Nu avem copii minori. multumesc
Cel mai recent răspuns: ELENA VASILE , Consilier juridic 09:15, 19 Februarie 2006
tot eu sunt, speram sa primesc un sfat din partea dumneavoastra, se pare ca porcesul meu de partaj e complicat. astept in continuare 2 randuri.
chiar daca ea figureaza ca asociat unic, partile sociale sint bunuri comune.
Ia legatura cu un avocat si-ti va explica ce trebuie sa faci.Poti propune ca proba bilantul contabil sau soliciti expertiza contabila.
Aruncati-va in procese fratilor, eventual si cu capul inainte, si dupa aceea intrebati in stanga si in dreapta cum sa rezolvati problema.
Cu ajutorul unui avocat, desigur, dar nu al meu pentru ca deja mi-am exprimat parerea despre cei ca tine.

Av. Dinu
problema e complicata si merita interes deplin
recomand revista Dreptul nr. 6/1992 pg. 26 si nr. 3/2000 pg. 80
astept cu interes si alte surse
Av. Cristi
Poate detalia cineva problema, va rog? Nu gasesc aceste reviste la care va referiti. Sunt casatorit, si vreau sa intru in asociere SRL cu o alta persoana. Vreau sa stiu in eventualitatea unui divort ce se intampla cu partile mele sociale. Nu vreau sa ajung in situatia in care, ipotetic, sa fiu fortat sa cedez jumatae din partile mele sociale. Ce pot face in sensul asta inainte de infiintarea firmei?

Alte discuții în legătură

Partaj firma laurentiu68 laurentiu68 divortul s-a incheiat ,urmeaza partajul. problema pe care vreau s-o ridic este urmatoarea: - am infintat o societate comerciala in anul 1992 fiind asociat ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters173779 ContSters173779 Buna ziua sant casatorit de 10 ani si am cumparat un teren pe care am construit o casa,inainte de casatorie,vreau sa stiu daca intra la partajul pentru ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor si datoriilor cristi-1201 cristi-1201 buna seara,doresc sa divortez,sotia a avut un apartament cumparat inainte de casatorie si vandut in timpul casatoriei iar banii sau cheltuit si acum la divort ... (vezi toată discuția)