avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Domiciliul si resedinta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Domiciliul si resedinta

Sunt posesor al unui pasaport CRDS avand domiciliul declarat in strainatate .De asemenea posesor al unei carti de identitate provizorie valabila 12 luni .cartea provizorie imi da calitatea de "flotant" ?Unde este definit "domiciliul" si "resedinta"??
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:11, 18 Iulie 2014
OUG 97/2005 republicata privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani:

Art. 26
(1) Cetatenii romani au dreptul sa isi stabileasca sau sa isi schimbe, in mod liber, domiciliul ori resedinta, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege.
(2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.

Art. 27
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala.
[...]
Art. 30
Resedinta este acolo unde persoana fizica declara ca are locuinta secundara, alta decat cea de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin de identitate in caz de revenire in tara. mediterana mediterana Bun gasit tuturor! Am o nelamurire, in ce priveste primirea buletinului de identitate, in cazul revenirii temporare sau definitive in tara. Acum cativa ... (vezi toată discuția)
Viza flotant obligatorie ? alexa_1234 alexa_1234 Este obligatorie viza de flotant daca stau intr-un camin studentesc din acelasi judet cu domiciliul permanent?domiciliul permanent se afla intr-un oras al ... (vezi toată discuția)
Viza de domiciliu Mariuca1973 Mariuca1973 Dacă am mai multe proprietati ce trebuie să fac în ceea ce privește adresa din buletin (vezi toată discuția)